Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

AstraZeneca: Η ΕΕ έχασε τη νομική διαμάχη για περισσότερες προμήθειες εμβολίων έως τα τέλη Ιουνίου

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει μόνο 80,2 εκατομμύρια δόσεις έως τις 27 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η AstraZeneca

Εμβόλιο της AstraZeneca (Πηγή: Associated Press)
Εμβόλιο της AstraZeneca (Πηγή: Associated Press)

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχασε τη νομική διαμάχη εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας σχετικά με την προμήθεια εμβολίων κατά του κορονοϊού, καθώς δικαστήριο στις Βρυξέλλες απέρριψε αίτημα της Ένωσης για περισσότερες παραδόσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε ακόμη: Καταγγελία για το εμβόλιο της AstraZeneca: «42χρονος με σκλήρυνση κατά πλάκας εμφάνισε Γκιλαίν – Μπαρέ και έπεσε σε κώμα»

Η αγγλο-σουηδική εταιρεία δεσμεύτηκε να κάνει το καλύτερο δυνατό για να παραδώσει στην ΕΕ 300 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά τα προβλήματα που προέκυψαν στην παραγωγή οδήγησαν τη φαρμακευτική εταιρεία να αναθεωρήσει τον στόχο της σε 100 εκατομμύρια εμβόλια.

H Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η AstraZeneca δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της και ετοιμάζεται δεύτερη αγωγή εναντίον της.

Οι περικοπές στις προμήθειες καθυστέρησαν την προσπάθεια εμβολιασμού της ΕΕ το α' τρίμηνο του έτους, όταν το μπλοκ είχε αρχικά βασιστεί στην AstraZeneca για να παραδώσει τον μεγαλύτερο όγκο εμβολίων. Αυτό οδήγησε σε μια διαμάχη και στη νομική δράση της ΕΕ για προμήθεια τουλάχιστον 120 εκατομμυρίων δόσεων έως τα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει μόνο 80,2 εκατομμύρια δόσεις έως τις 27 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει η AstraZeneca.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#AstraZeneca #Εμβόλιο #Κορονοϊός #Ευρωπαϊκή Ένωση