Μενού
  • Α-
  • Α+

Άνδρας 42 ετών με σκλήρυνση κατά πλάκας έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και μετά από δέκα μέρες έπεσε σε κώμα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η αδερφή του.

Διαβάστε ακόμη: AstraZeneca: Πώς θα προχωρήσει ο εμβολιασμός μετά τη σύσταση

«Βγήκαμε και είπαμε την περιπέτειά μας για να προστατευτούν και άλλοι άνθρωποι. Όλη η οικογένεια είναι υπέρ των εμβολίων» σημείωσε η αδερφή του 42χρονου στο MEGA. Όπως ισχυρίζεται, ο 42χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι». 

Όπως περιέγραψε η αδερφή του 42χρονου, δέκα μέρες μετά τον εμβολιασμό του, εμφάνισε σύνδρομο Γκιλαίν – Μπαρέ και «μούδιαζε ο άνθρωπος, στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν από την ασθένειά του. Εισήχθη στο Γεννηματά και επιβεβαίωσαν πως έχει Γκιλαίν. Πήρανε τα στοιχεία πότε έκανε το εμβόλιο και βγάλανε μία διάγνωση. Δεν το έχουν επιβεβαιώσει να ξέρετε ακόμη γιατί είναι κάτι σοβαρό». 

Μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι η παρενέργεια οφείλεται στο εμβόλιο. «Είναι κρίμα, είναι κρίμα, για ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας τόσο χρόνια. Για να προστατευθούν και οι ίδιοι και οι γύρω τους, εμβολιάστηκαν. Για κάποιους φιλάσθενους να μην ήταν όλα τα εμβόλια στη λίστα, συγκεκριμένα μόνο με λιγότερες παρενέργειες. Δεν το άλλαξε γιατί ήταν το πιο γρήγορο εμβόλιο. Αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται πάρα πολύ και δεν θέλουν να αρρωστήσουν», σημείωσε. 

Από την πλευρά της, η Αθηνά Λινού, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για κανένα εμβόλιο όταν υπάρχει σκλήρυνση κατά πλάκας. «Μπορεί να είναι πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο», επεσήμανε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA