Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν οι (ολιγάριθμοι) κάτοικοι στην περιοχή του Αρκτικού κύκλου, καθώς η θερμοκρασία εδάφους στη Σιβηρία έφτασε τους... 48 βαθμούς Κελσίου, με τον καιρό να θυμίζει εκείνου της Σαχάρας! Ο λόγος για την πόλη Βέρχογιανσκ, στην οποία υπό κανονικές συνθήκες τον χειμώνα καταγράφονται θερμοκρασίες -47°C, ωστόσο τη Δευτέρα (21/6) η θερμοκρασία που μετρήθηκε στο έδαφος της πόλης έσπασε κάθε ρεκόρ κάνοντας τους επιστήμονες να ανησυχούν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι εικόνες από τους δορυφόρους sentinel του προγράμματος Κοπέρνικος αποτυπώνουν «στα κόκκινα» πολλές από τις πόλεις της Σιβηρίας με τη θερμοκρασία εδάφους να κυμαίνεται από 35°C έως 48°C. Αποτέλεσμα αυτή της υψηλής θερμοκρασίας στο έδαφος, είναι μέσα σε λίγες μόνο ημέρες να λιώσουν τόνοι πάγου.

Το πρωτοφανές φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα οι τουρίστες της Σιβηρίας να τρέχουν να προστατευθούν από τη ζέστη. «Νιώθω τη ζέστη πάνω στο δέρμα μου. Ήδη έχω καεί από τον ήλιο», δήλωσε ένας τουρίστας.

Εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών εδάφους μέσα σε 24 ώρες ξέσπασαν πάνω από 32 δασικές πυρκαγιές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA