ΔΙΕΘΝΗ
16/07/2021 15:57

ΠΟΥ: Ατυχήματα σε εργαστήρια συμβαίνουν – Εκκληση στην Κίνα για συνεργασία στην έρευνα για τον κορονοϊό

Να είναι πιο συνεργάσιμη στη δεύτερη φάση των ερευνών για την προέλευση του κορονοϊού, κάλεσε την Κίνα για ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,  Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, υποστηρίζοντας ότι ατυχήματα σε εργοστάσια συμβαίνουν

ΠΟΥ: Ατυχήματα σε εργαστήρια συμβαίνουν – Εκκληση στην Κίνα για συνεργασία στην έρευνα για τον κορονοϊό
Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν (πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Να είναι πιο συνεργάσιμη στη δεύτερη φάση των ερευνών σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού, παρότρυνε την Κίνα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και δήλωσε πως πιστεύει ότι η πρώτη φάση των ερευνών που ολοκληρώθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου καθυστέρησε επειδή κατά τις πρώτες ημέρες υπήρξε έλλειψη ακατέργαστων δεδομένων από την πλευρά του Πεκίνου.

Διαβάστε ακόμη: Φάρμακο για τον κορονοϊό: Ανακοινώσεις ΠΟΥ για αποτελεσματικές αγωγές κατά του covid

«Ζητήσαμε από την Κίνα πιο ειλικρινής και ανοιχτή σε συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη στη Γενεύη και κάλεσε την Κίνα να δώσει καλύτερη πρόσβαση και να είναι πιο διαφανής στις διαδικασίες. «Το χρωστάμε στα εκατομμύρια ανθρώπους που υπέφεραν και στα εκατομμύρια που πέθαναν να μάθουν τι συνέβη».

Επιπλέον σύμφωνα με το BBC, o Tέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατέληξε ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ο κορονοϊός να προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας στη Γουχάν και ότι το πιο πιθανό είναι να προήλθε από τις νυχτερίδες. Παράλληλα ζήτησε από την Κίνα να δώσει ξεκάθαρα στοιχεία σχετικά με το εργαστήριο της Γουχάν και στοιχεία ασθενών ακριβώς πριν και κατά τη διάρκεια της αρχής της πανδημίας του κορονοϊου.

Παράλληλα υποστήριξε πως το ιατρικό προσωπικό όπως κι αυτός γνωρίζει ότι ατυχήματα μπορούν να συμβούν. Αυτή είναι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι η πιο ισχυρή ένδειξη που έχει ακόμα υπόψη σχετικά με τη θεωρία ότι ο κορονοϊός προήλθε από το εργοστάσιο της Γουχάν, παρόλο που οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ επίσης επέστησε την προσοχή για όσους σκέφτονται πως η πανδημία έχει τελειώσει, καθώς οι νέες μεταλλάξεις γίνονται όλο και πιο μεταδοτικές σε όλο τον κόσμο. «Η πανδημία δεν βρίσκεται επ' ουδενί κοντά στο τέλος της», προειδοποίησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΝΑ ΓΟΥΧΑΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ