Μενού
  • Α-
  • Α+

Θεωριών συνωμοσίας το ανάγνωσμα στις ΗΠΑ, όχι ότι μας κάνει εντύπωση από μία χώρα που είχε ως Πρόεδρό της μέχρι πρόσφατα τον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως το 29% των ψηφοφόρων του εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα αυτές τις θεωρίες και τα Fake News.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια έρευνα του YouGov που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Εconomist, ένας στους 5 Αμερικάνους πιστεύει ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού έχουν μέσα τους... μικροτσίπ. Συγκεκριμένα, οι 30-44 ετών είναι πιθανό να πιστεύουν σε αυτήν τη συνωμοσία, με το 7% των ατόμων αυτής της ηλικιακής ομάδας να λένε ότι είναι «σίγουρα αλήθεια» και το 20% των ερωτηθέντων να λένε ότι είναι «πιθανώς αλήθεια». Λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (46%) δήλωσαν ότι είναι «σίγουρα ψευδές».

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 27% των ατόμων, ηλικίας 30-44 ετών, υποστηρίζουν αυτήν τη θεωρία. Επιπλέον, υποστηρικτές της θεωρίας αυτής είναι το 8% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων του Τζο Μπάιντεν και το 29% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων του Ντόναλντ Τραμπ.

Τι πρεσβεύει η συνωμοσία για τα μικροτσίπ

Η εξωφρενική αυτή θεωρία δυστυχώς απολαμβάνει της... συμπάθειας μεγάλου μέρους του κόσμου που δηλώνουν λάτρεις της συνωμοσιολογίας, καθώς περιλαμβάνει κάποια από τα στοιχεία που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι «λατρεύουν» να πιστεύουν. Το mind control, με μία δόση κυριαρχίας στον κόσμο από μία επίλεκτη ελίτ και φυσικά μία εσάνς... Μεγάλου Αδελφού.

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω θεωρία, τα εμβόλια είναι ένα εργαλείο για την εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπους έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούνται από τους «άλλους». Αν και δεν υπήρξαν ποτέ στοιχεία που να υποστηρίζουν τις εν λόγω αιτιάσεις αυτό δεν πτόησε καθόλου τους συνωμοσιολόγους που είναι σίγουροι πως με το εμβόλιο θα μας βάλουν από μικροτσίπ και 5G μέχρι το... «σφράγισμα» του Αντιχρίστου.

Πολλοί θεωρητικοί συνωμοσίας είχαν μάλιστα ενοχοποιήσει τον Μπιλ Γκέιτς και την πρώην σύζυγό του, Μελίντα, λέγοντας ότι βρίσκονται πίσω από αυτήν τη συνωμοσία. Σε απάντησή του στο BBC, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς είχε κάνει λόγο για «Fake News».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA