Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αρχές της πολιτείας του Κολοράντο στις ΗΠΑ συστήνουν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί γύρω από ζώα, μετά από τον εντοπισμό πανώλης σε θηλαστικά και ψύλλους από έξι κομητείες, καθώς και τον πρώτο θάνατο από την ασθένεια από το 2015. 

Διαβάστε ακόμη: To 20% των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα εμβόλια έχουν... μικροτσίπ!

Η πολιτεία δεν δημοσιοποίησε την πλήρη λίστα των κομητειών, μα ανέφερε πως μία εξ αυτών ήταν η Λα Πλάτα. Το δεκάχρονο παιδί που πέθανε νωρίτερα μέσα στον μήνα από πανώλη κατοικούσε στη συγκεκριμένη κομητεία.

Η πανώλη προκαλείται από βακτήρια και συνήθως μεταδίδεται μέσω τσιμπημάτων από μολυσμένους ψύλλους. Σκίουροι και τρωκτικά μεταφέρουν τους ψύλλους και συχνά μολύνονται τα ίδια, οπότε θα έπρεπε να αποφεύγεται η στενή επαφή μαζί τους, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Το Κολοράντο ανέφερε 22 κρούσματα σε ανθρώπους από το 2015 ως το 2020. Σχεδόν τα μισά ήταν στην κομητεία Λα Πλάτα.

Η πανώλη έχει υψηλό βαθμό θνησιμότητας εάν αφεθεί ανεξέλεγκτη, μα τα αντιβιοτικά είναι αποτελεσματικά εναντίον της, ειδικά στα πρώιμα στάδια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, πρηξίματα κ.α.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA