Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Henry MacCarty -γνωστός ως Billy the Kid-, σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 21 ετών. Έμεινε στην ιστορία ως ο πιο θρυλικός από τους κακόφημους παρανόμους στη ματωμένη Βίβλο της Άγριας Δύσης. Σήμερα, 140 χρόνια μετά το θάνατό του, το πιστόλι που του αφαίρεσε τη ζωή βγαίνει σε δημοπρασία.

Διαβάστε ακόμα: Σαν σήμερα 21 Ιουλίου 1865 - Στην πρώτη μονομαχία στην Άγρια Δύση αποχωρεί ζωντανός ο Άγριος Μπιλ Χίκοκ

Με σειριακό αριθμό 55093, το 44άρι στρατιωτικό Colt Revolver του 1880 ανήκε στον σερίφη Pat Garrett. Αυτό το περίστροφο «άδειασε» ο σερίφης στο στήθος του περιβόητου ληστή, στο ράντσο του Pete Maxwell, κοντά στο Οχυρό Summer. Ήταν Ιούλιος του 1881.

Αυτό το κομμάτι της αμερικανικής Ιστορίας -το οποίο λειτουργεί ακόμη κανονικότατα- διαθέτει λαβή από ξύλο καρυδιάς και συνοδεύεται από υπογεγραμμένα και επικυρωμένα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιστορία και την αυθεντικότητά του.  

Το Colt, μέρος της συλλογής των Jim και Theresa Earle, θα είναι ένα από τα κομμάτια που θα δημοπραττηθούν στη θεματική δημοπρασία του οίκου Bonhams με τίτλο «The Early West» που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου 2021. Η τιμή που αναμένεται να «πιάσει» είναι 2 με 3 εκατ. δολάρια. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στο website του οίκου.          

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA