Μενού
  • Α-
  • Α+

Σολομοί στον ποταμό Κολούμπια, σχεδόν «ψήθηκαν» λόγω του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που σάρωσε τις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Σε βίντεο – ντοκουμέντο που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από τη ΜΚΟ Columbia Riverkeeper, φαίνεται ένα κοπάδι κόκκινων σολομών που κολυμπά, με πληγές και κόκκινες και λευκές αλλοιώσεις στο δέρμα τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πληγές αυτές είναι αποτέλεσμα άγχους και έκθεσης σε ακραίες θερμοκρασίες.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: 8 νεκροί σε καραμπόλα 22 οχημάτων από ανεμοθύελλα 

Όπως εξηγεί ο Μπρετ Βαντενχόιβελ, επικεφαλής της Columbia River, οι σολομοί ταξίδευαν αντίθετα στο ρεύμα από τον ωκεανό στο ποτάμι, προκειμένου να επιστρέψουν στις πατρογονικές περιοχές αναπαραγωγής τους, ώσπου ξαφνικά άλλαξαν πορεία.

Το δραματικό αυτό βίντεο είναι άλλη μια απόδειξη του τραγικού απολογισμού σε πανίδα και χλωρίδα του πρόσφατου καύσωνα που προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων σε Καναδά και βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=ctGzlBiqMNY
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA