Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεπέρασαν τους 300 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους μετά από τον φονικό σεισμό του Σαββάτου στην Αϊτή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι νεκροί είναι 304 ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και οι αγνοούμενοι στα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο σεισμός της τάξης των 7,2 Ρίχτερ.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας οι τραυματίες φτάνουν τους 1.800 και όσο περνά η ώρα η αγωνία για τους αγνοούμενους, που είναι εκατοντάδες, αυξάνεται.

https://twitter.com/Pwoteksyonsivil/status/1426679127067828224?ref_src=twsrc^tfw

Ο πρωθυπουργός της Αϊτής Αριέλ Ανρί κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών που συγκλόνισε τη χώρα το πρωί του Σαββάτου, 14 Αυγούστου.

https://twitter.com/RFQR/status/1426699046715068428?ref_src=twsrc^tfw

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ένας νέος μετασεισμός 5,9 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή.

Σε βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο, ντόπιοι καταγράφουν τα συντρίμμια διαφόρων κτιρίων, μεταξύ αυτών μιας εκκλησίας στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη μια λειτουργία σήμερα το πρωί, στην κοινότητα Λες Ανγκλές.

Η φτωχότερη χώρα της αμερικανικής ηπείρου έχει ακόμη ζωντανές τις μνήμες από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου του 2010, που κατέστρεψε την πρωτεύουσα και άλλες επαρχιακές πόλεις. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 300.000 είχαν τραυματιστεί.

Η Ουάσινγκτον προσφέρει βοήθεια στην Αϊτή

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόσφερε τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αϊτή μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε σήμερα το νησί, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. O Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε από τους συμβούλους του για τον σεισμό στην Αϊτή όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι και ισοπεδώθηκαν κτίρια, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος «ενέκρινε άμεση αμερικανική αρωγή και ανέθεσε στη διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), Σαμάνθα Πάουερ, να συντονίσει αυτή την προσπάθεια» ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο ίδιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA