Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε 31 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία Κυριάκου Αμοιρίδη για τη δολοφονία του στα τέλη Δεκεμβρίου του 2016. Το πτώμα του είχε βρεθεί μέσα στο πορτμπαγκάζ απανθρακωμένου αυτοκινήτου.

Διαβάστε ακόμη: Associated Press: Τον George Tsunis προορίζει για επόμενο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο Μπάιντεν

Η Βραζιλιάνα σύζυγος του Κυριάκου Αμοιρίδη, Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα, διατηρούσε σχέση με τον αστυνομικό Σέρτζιο Γκόμες, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον Έλληνα διπλωμάτη καθοδηγούμενος από εκείνη και σήμερα βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης 22 ετών, σύμφωνα με το BBC. Στο τέλος της δίκης της Φρανσουάζ ντε Σούζα Ολιβέιρα που διήρκεσε τρεις ημέρες, ένας δικαστής χαρακτήρισε το έγκλημα «κτηνώδες». Ένας άλλος άνδρας, συγγενής του Γκόμες, ο Εντουάρντο Μορέιρα Τεντέσκι ντε Μέλο, κρίθηκε αθώος, αλλά έχει ήδη εκτίσει ένα χρόνο στη φυλακή επειδή βοήθησε στην απόκρυψη του πτώματος του Έλληνα πρέσβη.

Ο 59χρονος Αμοιρίδης είχε διατελέσει πρόξενος της Ελλάδας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από το 2001 ως το 2004, και είχε επιστρέψει στη Βραζιλία ως πρέσβης τη χρονιά που δολοφονήθηκε. Είχε παντρευτεί την Φρανσουάζ το 2004 με την οποία είχε αποκτήσει μια κόρη που ήταν δέκα ετών όταν εκείνος δολοφονήθηκε.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 σε σπίτι στη Νόβα Ιγουάσου, βόρεια του Ρίο. Οι ερευνητές της αστυνομίας ανακοίνωσαν πως το σώμα του πρέσβη μεταφέρθηκε με όχημα που ήταν νοικιασμένο και στη συνέχεια απανθρακώθηκε σε περιφερειακή οδό, στα προάστια του Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου και εντοπίστηκε την επόμενη μέρα.

Τη δολοφονία είχε προσχεδιάσει η σύζυγός του και ο εραστής της που ήταν μέλος της μονάδας ειδικών δυνάμεων της βραζιλιάνικης αστυνομίας. Η τότε 40χρονη και τότε 29χρονος συνελήφθησαν λίγες μέρες μετά τη δήλωση εξαφάνισης από την πρώτη του Κυριάκου Αμοιρίδη. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA