Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να διορίσει ως επόμενο πρέσβη στην Ελλάδα,  στη θέση του Τζέφρι Πάιατ, τον George Tsunis, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Chartwell Hotels, αναφέρει σε δημοσίευμα του το Associated Press.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Τζο Μπάιντεν: Σας παρακαλώ εμβολιαστείτε

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν δύο πηγές του πρακτορείου, ο Tsunis ορίστηκε από τον Obama το 2013 να υπηρετήσει ως πρέσβης στη Νορβηγία, αλλά εγκατέλειψε τα σχέδια του καθώς είχε μια "δύσκολη” ακρόαση στη Γερουσία.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία, ο Tsunis παραδέχτηκε ότι δεν είχε επισκεφθεί τη Νορβηγία και ότι κατά λάθος αναφέρθηκε στον επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας ως "πρόεδρο” αντί του "πρωθυπουργού”.

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει την υποψηφιότητα του Tsunis μετά από παρότρυνση του Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου.

Ο Μενέντεζ, ως πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας, έχει σημαντική επιρροή στον ρυθμό των ακροάσεων επιβεβαίωσης των υποψηφίων πρεσβευτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA