Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον Ιησού Χριστό επικαλέστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για να στηρίξει τα έργα του λέγοντας πως κάποιοι δεν τα βλέπουν, αλλά ο Ιησούς Χριστός δίνει την απάντηση. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τ. Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του χθες πως «δεν μπορούμε να πούμε τίποτα σε όσους δεν βλέπουν τα εργοστάσια τα οποία εγκαινιάζουμε διαδοχικά, όπως δεν βλέπουν τις υπόλοιπες παραγωγικές μονάδες και τις βιομηχανικές περιοχές που θεμελιώνουμε». 

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει η φήμη, πως ρώτησαν στον Ιησού Χριστό, "Τι είναι πιο δύσκολο από το αναστήσεις έναν νεκρό;".  Ο Ιησούς Χριστός απαντώντας, είπε "Το να εξηγείς σε αυτόν που δεν καταλαβαίνει"».

Ερντογάν: Κύμα αντιδράσεων για την έκδοση βιβλίου του

«Ένας δικαιότερος κόσμος είναι εφικτός». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κυκλοφόρησε την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν άμεσα αντιδράσεις από τους επικριτές του. Πρόκειται για έναν βιβλίο που παρουσιάζει το όραμα του μετά το 2023 και όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο κόσμος δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τις πέντε μεγάλες δυνάμεις σημειώνοντας ότι πρέπει να μπουν κι άλλες χώρες, ώστε να γίνει δικαιότερος.

«Αυτοί που έγραψαν το βιβλίο της αδικίας λένε:« Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός». Οι ενέργειες μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια», έγραψε στο Twitter η Χάιντα Καγιά, βουλευτής από το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), επισημαίνοντας τις αποκλίσεις μεταξύ του βιβλίου του Ερντογάν και των πράξεων του.

Ο Ερντάλ Αξινγκέρ, πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης (CHP), έγραψε στο Twitter: «Λέγεται ότι ο Ερντογάν έγραψε ένα βιβλίο. Το όνομα του βιβλίου είναι «Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός». Αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε να βρει χρόνο να γράψει ένα βιβλίο εφόσον είναι κάποιος που είχε πει: «Δεν έχω χρόνο να διαβάσω βιβλία. Οι φίλοι μου διηγούνται περιλήψεις». Ή μήπως έδωσε μια περίληψη και οι φίλοι το έγραψαν.»

Ο δημοσιογράφος Φατίχ Πορτακάλ εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για τη δυνατότητα του Ερντογάν να γράψει ένα βιβλίο, κάνοντας tweet: «Αναρωτιέμαι αν όντως βρήκε χρόνο να γράψει αυτό το βιβλίο. Δεν νομιζω. Θα το πάρω και θα το διαβάσω. Θα προσπαθήσω να καταλάβω τι δίκαιη τάξη θα φέρει στον κόσμο σε μια χώρα όπου η αδικία είναι ένας τρόπος διακυβέρνησης ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA