Μενού
  • Α-
  • Α+

Έντονες αντιδράσεις στα social media προκάλεσε το ρολόι αξίας 30.0000 ευρώ που φορούσε η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αιθιοπία. Tο ρολόι είναι του οίκου Chopard από τη σειρά «Happy Diamonds». Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η πρώτη κυρία της Τουρκίας εμφανίζεται να έχει στην κατοχή της αντικείμενα γνωστών οίκων μόδας. Στο παρελθόν κρατούσε τσάντα Hermes ενώ στην κουζίνα που μαγείρευε είχε βρύσες με φύλλα χρυσού! 

«Το στολισμένο με φωτογραφίες βιβλίο "Τα ταξίδια μου στην Αφρική” κυκλοφόρησε. Το ρολόι χειρός της Chopard Happy Diamonds είναι σε αρμονία με τη φτώχεια της Αφρικής. Εάν το ρολόι χειρός δεν είναι ψεύτικο, η τιμή του ξεκινά από 30.000 ευρώ», έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος του κόμματος, İYİ Ahmet Erozan. 

https://twitter.com/Ahmet_Erozan/status/1439915487073378308?ref_src=twsrc^tfw

Η Εμινέ Ερντογάν είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει το βιβλίο της για τα ταξίδια στην Αφρική στο Τουρκικό Σπίτι στη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτεμβρίου. Στο βιβλίο, η πρώτη κυρία της Τουρκίας αναφέρεται στις επισκέψεις της σε 23 χώρες από το 2014 έως το 2020. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στην Τουρκία στις αρχές Οκτωβρίου και θα εκδοθεί επίσης στα αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και σουαχίλι.

Τα ακριβά γούστα της Εμινέ Ερντογάν 

Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που η Εμινέ Ερντογάν δέχεται κριτική για τα υπερπολυτελή είδη που κατέχει. Η ίδια ισχυρίζεται ότι ζει μια ταπεινή και σεμνή ζωή βασισμένη στις μουσουλμανικές αξίες, αλλά είναι ευρέως γνωστό πως έχει... πάθος με γνωστούς σχεδιαστές της μόδας. Το 2019 δέχθηκε σκληρή κριτική για μια τσάντα Hermes αξίας σχεδόν 50.000 ευρώ που κρατούσε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ιαπωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Η τιμή εκείνη την εποχή ανερχόταν σε μισθό άνω του έτους για 11 άτομα που αμείβονται με τον ελάχιστο μισθό στην Τουρκία. Αρθρογράφος πάντως της Hürriyet είχε υπερασπιστεί την Εμινέ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι η τσάντα στην πραγματικότητα ήταν... μαϊμού!

Άξιο αναφοράς είναι ότι τουρκικά ΜΜΕ έχουν υπολογίσει πως η Εμινέ Ερντογάν ξοδεύει περίπου το μισθό 10 Τούρκων για να αγοράσει μία και μόνο τσάντα. Επίσης, οι μαντήλες που φορά φτάνουν η κάθε μία την αξία των 6.000 ευρώ. Μάλιστα, πίνει... ειδικό άσπρο τσάι που κοστίζει 1.700 ευρώ το κιλό.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ασούρα, η Εμινέ Ερντογάν είχε φωτογραφηθεί στην κουζίνα του Λευκού Παλατιού να φτιάχνει γλυκά. Αλλά το βλέμμα όλων είχε πάει τότε στις βρύσες με τα φύλλα χρυσού αξίας 10.000 λιρών με 13.000 λιρών Τουρκίας αντίστοιχα, ποσά που αντιστοιχούν σε τέσσερις μισθούς ενός εργαζομένου στη γειτονική χώρα. 

https://twitter.com/EmineErdogan/status/1299624033365954560?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA