ΔΙΕΘΝΗ
21/10/2021 01:48

Τα μεγάλα ΜΜΕ της Λιθουανίας κήρυξαν τον πόλεμο στα fake news των αντιεμβολιαστών

Τα ΜΜΕ της Λιθουανίας το πήραν απόφαση: Από εδώ και πέρα θα διαγράφουν οποιοδήποτε σχόλιο προέρχεται από αντιεμβολιαστές και «φουντώνει» τις θεωρίες συνομωσίας για την πανδημία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τα μεγάλα ΜΜΕ της Λιθουανίας κήρυξαν τον πόλεμο στα fake news των αντιεμβολιαστών
(Πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

Τα μεγάλα ΜΜΕ της Λιθουανίας κήρυξαν τον πόλεμο στα fake news των αντιεμβολιαστών με στόχο να καταπολεμήσουν το κύμα θεωριών συνομωσίας που «φουντώνουν» μέσα από τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

«Επιδεικνύουμε αλληλεγγύη στο κράτος και την κοινωνία στην κοινή προσπάθεια καταπολέμησης της παραπληροφόρησης που διαδίδεται από αντιεμβολιαστές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άρνας Μαρκίνκους, πρόεδρος της λιθουανικής ένωσης διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης. «Η επιτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού πρέπει να είναι κοινός μας σκοπός, εξαιρουμένων της κυβέρνησης ή των μέσων ενημέρωσης. Όλοι οφείλουμε να βρούμε λύσεις για να βγούμε από την πανδημία του κορονοϊού», πρόσθεσε.

Περίπου το 71% των ενηλίκων σε αυτή τη χώρα των 2,8 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, ποσοστό υψηλότερο από αυτό πολλών γειτονικών χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Όμως τα κρούσματα μολύνσεων αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες. Τον Οκτώβριο, το λιθουανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αμοιβή 100 ευρώ στα άτομα άνω των 70 ετών που εμβολιάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
FAKE NEWS ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ