Μενού
  • Α-
  • Α+

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ, που έχει κλείσει τα 95 έτη της ζωής της, πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, κάτι που το παλάτι χαρακτήρισε «απλή πρόληψη». Επέστρεψε αμέσως στα καθήκοντά της στο παλάτι στο Ουίνδσορ. Η παλαιότερη και μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου ακύρωσε την Τετάρτη ένα επίσημο ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία. Το παλάτι είπε ότι η βασίλισσα είχε εντολή για ξεκούραση και πως η πάθησή της δεν σχετίζεται με κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Αναστάτωση για την επίσημη εμφάνιση με το μπαστούνι

«Μετά από ιατρική συμβουλή να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, η βασίλισσα πήγε στο νοσοκομείο την Τετάρτη το απόγευμα για κάποιες εξετάσεις, επιστρέφοντας στο κάστρο του Ουίνδσορ το μεσημέρι σήμερα και έχει καλή διάθεση», ανέφερε το παλάτι αργά την Πέμπτη. Δεν δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις για ποιο λόγο χρειάστηκε η διακομιδή της στο νοσοκομείο. Η Ελισάβετ, η οποία είναι βασίλισσα 15 άλλων βασιλείων, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά και της Νέας Ζηλανδίας, επέστρεψε στο γραφείο της για δουλειά το απόγευμα της Πέμπτης και ανέλαβε κάποια χαλαρά καθήκοντα, σύμφωνα με πηγή από το παλάτι που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

Είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα μένει στο νοσοκομείο από το 2013, όταν εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Σημειώνεται πως πρόσφατα είχε γίνει γνωστό ότι οι γιατροί είχαν συμβουλεύσει τη βασίλισσα να κόψει μια αγαπημένη της συνήθεια: τα βραδινά μαρτίνι. Σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στη βασίλισσα, οι γιατροί τη συμβούλεψαν να απέχει από το αλκοόλ με την εξαίρεση ειδικών περιστάσεων για να παραμείνει όσο πιο υγιής γίνεται ενόψει του δύσκολου προγράμματός της το φθινόπωρο και πριν από τον εορτασμό του πλατινένιου Ιωβηλαίου της τον επόμενο Ιούνιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA