Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ακύρωση της παρουσίας της στο COP26 στην Γλασκώβη προχώρησε η βασίλισσα Ελισάβετ, μετά από ιατρική σύσταση. Σύμφωνα με το Reuters, πηγές του Παλατιού διαμήνυσαν ότι η βασίλισσα εκφράζει την ελπίδα να μην αξιοποιηθεί η απουσία της από κάποιον για να μην παραστεί στο COP26.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Βγήκε από το νοσοκομείο κι επέστρεψε στη... δουλειά - Τα νεότερα για την υγεία της

Νωρίτερα είχε συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με νέους πρέσβεις στη Βρετανία, στις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της από τότε που γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί και αφότου χρειάστηκε να περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα.

Η 95χρονη Ελισάβετ πραγματοποίησε τις ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ήταν η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνισή της από τις 19 Οκτωβρίου και αφότου ακύρωσε, μία ημέρα μετά, μια επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία, με τους γιατρούς της να της συστήνουν ανάπαυση.Την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στο νοσοκομείο, επισήμως για «προκαταρκτικές» εξετάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA