ΔΙΕΘΝΗ
26/11/2021 09:31

Ιαπωνία: Συναγερμός στη Φουκουσίμα - Λιώνει το τείχος πάγου γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο

Το τείχος πάγου στο υπέδαφος γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα πιθανόν έχει λιώσει εν μέρει, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιαπωνία: Συναγερμός στη Φουκουσίμα - Λιώνει το τείχος πάγου γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Το τείχος από πάγο που κατασκευάστηκε στο υπέδαφος γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι της εταιρείας Tokyo Electric Power (TEPCO) πιθανόν έλιωσε εν μέρει, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας NHK. Η TEPCO σχεδιάζει να το ενισχύσει στις αρχές του Δεκεμβρίου και μελετά επίσης και άλλα πιθανά μέτρα, σύμφωνα με το δίκτυο.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκική λίρα: «Τούρκος Νέρωνας» ο Ερντογάν - Με δελτίο ζάχαρη, καφές και πραγματικός πληθωρισμός στο 50%!

Το τείχος αυτό από πάγο, εξαιρετικά δαπανηρό και χρονοβόρο έργο, κατασκευάστηκε για να εμποδίζεται η μόλυνση υπογείων ρευμάτων. Αποτελούσε μέρος των προσπαθειών για να περιοριστεί η μόλυνση του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια μετά τον σεισμό 9 βαθμών και το τσουνάμι που προκάλεσε την 11η Μαρτίου του 2011, που κατέστρεψαν το εργοστάσιο προκαλώντας τήξη στους αντιδραστήρες.

Η TEPCO δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες του NHK.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΑΠΩΝΙΑ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ