Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα μεγάλο κεφάλαιο στην ευρωπαϊκή και τη γερμανική πολιτική ιστορία έκλεισε. Η Άνγκελα Μέρκελ αποχαιρέτισε την οριστικά την Καγκελαρία μετά από 16 χρόνια σε μία τελετή στο Βερολίνο και προτρέποντας τους πολίτες να κοιτούν στο μέλλον. 

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Η Μέρκελ ζητεί υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο - Σε lockdown οι ανεμβολίαστοι

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς» είπε στην αρχή της σύντομης ομιλίας της η Άνγκελα Μέρκελ και κάλεσε τους Γερμανούς να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. «16 χρόνια στην Καγκελαρία της Γερμανίας, πολλά γεγονότα, προκλήσεις πολιτικής και ανθρωπιστικής φύσεως. Πολλές κρίσεις έχουν αποδείξει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας ενώ αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί τις προκλήσεις που γνωρίζει ο πλανήτης. Θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να κοιτάτε το μέλλον του κόσμου και από την οπτική άλλων ανθρώπων» είπε η Άνγκελα Μέρκελ. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία 50 εμβολιασμένων κατά του κορονοϊού. Ο αντισυνταγματάρχης Σβεν Χόμαν έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της μεγάλης εκδήλωσης με στρατιώτες σε ειδικούς σχηματισμούς και αναμμένους πυρσούς. Ένα τελετουργικό που είχε τις καταβολές της στον 16ο αιώνα. Στην τελετή για τον αποχαιρετισμό της Άνγκελα Μέρκελ, η στρατιωτική μπάντα έπαιξε τον εθνικό Γερμανίας αλλά και τα τραγούδια που είχε επιλέξει η ίδια: 

  • Ύψιστε Θεέ, σε υμνούμε (χορωδιακός εκκλησιαστικός ύμνος)
  •  Για μένα θέλω να βρέχει κόκκινα τριαντάφυλλα/Χίλντεγκαρντ Κνεφ 
  • Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ/ Νίνα Χάγκεν
https://twitter.com/Joyce_Karam/status/1466484164006494210?ref_src=twsrc^tfw

Η Άνγκελα Μέρκελ εκλέχτηκε πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών μετά την παραίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 10 Απριλίου 2000. Στις 22 Νοεμβρίου του 2005 το γερμανικό κοινοβούλιο την εξέλεξε στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Η Μέρκελ έγινε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Την ερχόμενη εβδομάδα, η Μέρκελ θα παραδώσει την σκυτάλη στον διάδοχό της τον Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA