Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ντέιβιντ Μπένετ, 57 ετών, είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που ο οργανισμός του δέχτηκε τη μεταμόσχευση καρδιάς ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Ήταν η τελευταία λύση για να ζήσει. Η κατάσταση της υγείας του, είναι σταθερά καλή εδώ και τρεις μέρες και οι γιατροί του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη μοιράστηκαν με περηφάνια το ευτυχές γεγονός. 

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Παγκόσμιο ρεκόρ με 1,1 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Οι γιατροί του, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ευελπιστούν ότι άνοιξαν τον δρόμο για νέου είδους μεταμοσχεύσεις που θα σώσουν τις ζωές πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, λόγω της έλλειψης επαρκών ανθρωπίνων οργάνων για μεταμόσχευση. Αρκετοί άνθρωποι σε λίστες αναμονής για μόσχευμα πεθαίνουν κάθε χρόνο, προτού προλάβουν να λάβουν το ζωτικό όργανο που χρειάζονται. Στην περίπτωση του Μπένετ, ο οποίος έπασχε από σοβαρή καρδιοπάθεια, υπάρχει ελπίδα ότι θα κερδίσει αρκετά χρόνια ζωής, κάτι που πάντως πρέπει να επιβεβαιωθεί. Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες πάντως θεωρούνται κρίσιμες.

Ο χοίρος από τον οποίο ελήφθη η καρδιά, είχε προηγουμένως τροποποιηθεί γενετικά από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Revivicor (θυγατρική της United Therapeutics), έτσι ώστε να απενεργοποιηθούν ορισμένα γονίδια του, τα οποία μπορεί να είχαν οδηγήσει σε απόρριψη του οργάνου ως ξένου σώματος από τον οργανισμό του ασθενούς. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA