Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε μία φιέστα για την καθέλκυση του δοκιμαστικού εκπαιδευτικού πλοίου «TCG Ufuk» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Κωνσταντινούποληστη, έκανε λόγο για «γαλάζια πατρίδα». Εκτός του Ερντογάν στη φιέστα συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο διοικητής της MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) Χακάν Φιντάν.

Διαβάστε ακόμη: Έλον Μασκ: Το Dogecoin κουνάει την ουρά μετά την αναγνώριση της Tesla

Ετσι, πάρα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του και ενώ ο ίδιος καλεί την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζεται, εκείνος όχι μόνο βάζει νέα όπλα στην τουρκική «φαρέτρα», όπως την κατασκοπευτική κορβέτα, αλλά παράλληλα, ρίχνει λάδι στη φωτιά με δηλώσεις που θέτουν σε αμφιβολία την ελληνική κυριαρχία: 

«Το πλοίο θα συμβάλλει στην ασφάλεια και στη συλλογή πληροφοριών στην Τουρκία εύχομαι καλορίζικο στη ΜΙΤ» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Θα το χρησιμοποιούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για συλλογή πληροφοριών στον αέρα και στη θάλασσα πρόσθεσε. 

«Η ασφάλεια της Τουρκίας που περικλείεται από τρεις θάλασσες εξαρτάται από την καλύτερη προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας» δήλωσε δε, χρησιμοποιώντας δύο φορές τον προκλητικό αυτό όρο. 

«Για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν το στόλο της Τουρκίας» πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι και άλλοι τούρκοι αξιωματούχοι κάνανε στην τελετή αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA