Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τουρκία: Ο Ερντογάν εγκαινίασε κατασκοπευτική κορβέτα με προκλήσεις για «Γαλάζια Πατρίδα»

Πάρα τα οικονομικά προβλήματα της χώρας του και ενώ ο ίδιος καλεί την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζεται, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε κατασκοπευτική κορβέτα και έριξε λάδι στη φωτιά με δηλώσεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

(Πηγή: Shutterstock)
(Πηγή: Shutterstock)

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε μία φιέστα για την καθέλκυση του δοκιμαστικού εκπαιδευτικού πλοίου «TCG Ufuk» του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Κωνσταντινούποληστη, έκανε λόγο για «γαλάζια πατρίδα». Εκτός του Ερντογάν στη φιέστα συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο διοικητής της MIT (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) Χακάν Φιντάν.

Διαβάστε ακόμη: Έλον Μασκ: Το Dogecoin κουνάει την ουρά μετά την αναγνώριση της Tesla

Ετσι, πάρα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του και ενώ ο ίδιος καλεί την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζεται, εκείνος όχι μόνο βάζει νέα όπλα στην τουρκική «φαρέτρα», όπως την κατασκοπευτική κορβέτα, αλλά παράλληλα, ρίχνει λάδι στη φωτιά με δηλώσεις που θέτουν σε αμφιβολία την ελληνική κυριαρχία:

«Το πλοίο θα συμβάλλει στην ασφάλεια και στη συλλογή πληροφοριών στην Τουρκία εύχομαι καλορίζικο στη ΜΙΤ» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Θα το χρησιμοποιούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για συλλογή πληροφοριών στον αέρα και στη θάλασσα πρόσθεσε.

«Η ασφάλεια της Τουρκίας που περικλείεται από τρεις θάλασσες εξαρτάται από την καλύτερη προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας» δήλωσε δε, χρησιμοποιώντας δύο φορές τον προκλητικό αυτό όρο.

«Για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας κάνουμε πολλά βήματα που ενισχύουν το στόλο της Τουρκίας» πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι και άλλοι τούρκοι αξιωματούχοι κάνανε στην τελετή αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τουρκία #Γαλάζια Πατρίδα #εξοπλιστικά προγράμματα #Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Best of Internet