ΔΙΕΘΝΗ
09/02/2022 22:56

Ιταλία: Κατάληψη σχολείου έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές σε μαθήτριες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, μια μαθήτρια, όταν ήταν 14 ετών, αναγκάστηκε να στείλει φωτογραφία - στην οποία ήταν γυμνόστηθη - σε καθηγητή μαθηματικών - Αλλες 10 μαθήτριες ανέφεραν ότι παρενοχλήθηκαν από καθηγητές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιταλία: Κατάληψη σχολείου έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές σε μαθήτριες
(Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η πρωτοβουλία μαθητών και μαθητριών πρακτικού λυκείου της ευρύτερης περιοχής της Κοζέντσα, στην περιφέρεια της Καλαβρίας, που προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους για να καταγγείλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από καθηγητές.

Διαβάστε ακόμη: Αθλήτριες της γερμανικής ομάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες πόζαραν γυμνές

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, μια μαθήτρια, όταν ήταν 14 ετών, αναγκάστηκε να στείλει φωτογραφία - στην οποία ήταν γυμνόστηθη - σε καθηγητή μαθηματικών. Σύμφωνα με την κοπέλα (η οποία τώρα έχει ενηλικιωθεί) ο εκπαιδευτικός απαίτησε τη φωτογραφία για να μη βαθμολογήσει τη μαθήτρια κάτω από την βάση, ενώ στη συνέχεια φέρεται να συνέχισε να την παρενοχλεί.

Εν τω μεταξύ, άλλες 10 μαθήτριες ανέφεραν ότι παρενοχλήθηκαν από καθηγητές (τουλάχιστον τρεις εμπλέκονται) και σύντομα πρόκειται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η κινητοποίηση των μαθητών οφείλεται στο ότι, όπως τονίζουν, η διευθύντρια του σχολείου δεν έκανε τίποτα για να τιμωρήσει τους υπεύθυνους, καθώς οι καθηγητές που εμπλέκονται στην υπόθεση συνεχίζουν να διδάσκουν κανονικά. Καταλυτικό ρόλο στη δημοσιοποίηση των αποκαλύψεων είχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρθηκε απόψε και η Ιταλίδα υπουργός Ισότητας, Ελενα Μπονέτι, η οποία τόνισε ότι «η νέα γενιά γυναικών αρνείται, πλέον, να δεχθεί τις αδικίες και τις παρενοχλήσεις υπομένοντας» και ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας της χώρας «να προχωρήσει σε μια αυστηρή, όσο και άμεση έρευνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΧΟΛΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ