Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο του ταξίδι εντός του 2022 θα πραγματοποιήσει το πανίσχυρο διαστημόπλοιο Starship της SpaceX του Ελον Μασκ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος. Ειδικότερα, και κατά την παρουσίαση των φιλόδοξων σχεδίων του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, είπε ότι η κατασκευή του διαστημοπλοίου έχει ολοκληρωθεί και όλα πλέον εξαρτώνται από την Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: «Χε...καμε για τις κυρώσεις» απαντά Ρώσος διπλωμάτης στη Δύση

Το Starship έχει ύψος 120 μέτρα και είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που σχεδιάστηκε μέχρι σήμερα. Κατά την εκτόξευσή του θα χρησιμοποιήσει διπλάσια προωθητική δύναμη από αυτή των διαστημοπλοίων που μετέφεραν τον άνθρωπο στη Σελήνη το 1960 και 1970.

https://twitter.com/SpaceX/status/1491964480581898241?ref_src=twsrc^tfw

Ο Ελον Μασκ εκτιμά πως το δικό του Starship μπορεί εύκολα να μεταφέρει αποστολές τόσο στη Σελήνη όσο και στον Άρη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμα εκτενέστερα στα τεχνικά στοιχεία και στις καινοτομίες του διαστημοπλοίου, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες σχετικά με την υποθετική, επί του παρόντος, επανδρωμένη αποστολή που θα μεταφέρει στον Αρη. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε ότι θα αναφερθεί εκτενέστερα στο πρόγραμμα στο προσεχές μέλλον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA