Μενού
  • Α-
  • Α+

Ρώσοι αξιωματούχοι απείλησαν να μπλοκάρουν τη Wikipedia μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Guardian.  Η Roskomnadzor, η υπηρεσία παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας, απειλεί να απαγορεύσει τον ιστότοπο σε ολόκληρη τη χώρα για ένα άρθρο με τίτλο «Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022».Το πρακτορείο κατηγορεί τη Wikipedia για «παράνομες πληροφορίες» σχετικά με τον ρωσικό στρατό, τις απώλειες αμάχων της Ουκρανίας και τις τράπεζες.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία μπλόκαρε δύο ανεξάρτητους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης για διάδοση «σκόπιμα ψευδών πληροφοριών» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακόμη, μετά τις κυρώσεις που έχει υποστεί η ρωσική οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τις εξαγωγές συναλλάγματος που υπερβαίνουν τα 10.000 δολάρια, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Τετάρτη, 2 Μαρτίου. Πρόκειται βέβαια για μια κίνηση που έρχεται να «μετριάσει» τις απώλειες που μετράει η οικονομία της χώρας, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Μέχρι σήμερα ίσχυε ότι οποιοσδήποτε μπορούσε να εξάγει συνάλλαγμα και άνω των 10.000 δολαρίων, αλλά αφού θα το είχε δηλώσει πρώτα στις αρμόδιες οικονομικές αρχές της χώρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA