Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τη ρωσική εισβολή να εξαπλώνεται σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές εκρήξεις μέχρι και στο Κίεβο, ο 31χρονος αθλητής της Ελληνορωμαϊκής Ζαν Μπελενιούκ που έχει καταγωγή από τη Ρουάντα και έγινε ο πρώτος με αφρικανική καταγωγή που μπήκε στο ουκρανικό κοινοβούλιο, δηλώνει έτοιμος να πολεμήσει για τη... δεύτερη πατρίδα του!

Ο Μπελενιούκ είναι βουλευτής του κόμματος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Τόκιο ήταν ο μοναδικός που επέστρεψε με χρυσό μετάλλιο στην πατρίδα του. Το γεγονός αυτό τον έκανε «ήρωα» στο Κίεβο και με μήνυμά του στα social media κάλεσε όλους τους αθλητές της Ουκρανίας να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν, καθώς όπως έγραψε: «Χρειαζόμαστε τον κόσμο να δει και να καταδικάσει τα ρωσικά εγκλήματα».

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Πεντάγωνο «βλέπει» ρωσική εισβολή στο Κίεβο απόψε - Βομβαρδίστηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός

https://www.instagram.com/p/CanMyItsvKI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επίσης, ο αστυνομικός διευθυντής του Κιέβου του ζήτησε να μιλήσει σε ένστολους, με τον ίδιο να τους λέει: «Προσέχετε τους ανθρώπους μας, ας παλέψουμε μαζί, ο καθένας κάνει το καθήκον του. Όλος ο κόσμος είναι μαζί μας, θα νικήσουμε».

https://www.instagram.com/tv/CajutjEAnkt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA