Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μάχη για το Κίεβο δείχνει να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά ενώ η Χερσώνα, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου, κατακτήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο δήμαρχος της Igor Kolykhaev έγραψε την Τετάρτη ότι «υπήρχαν ένοπλοι επισκέπτες στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα» και ότι είχε πει στους στρατιώτες «δεν έχουμε Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην πόλη, μόνο πολίτες και ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν εδώ». 

Ο Kolykhaev έγραψε ότι οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 06:00 και είπε ότι θα επιτρέπεται η είσοδος στην πόλη μόνο σε αυτοκίνητα με τρόφιμα, φάρμακα και ορισμένες άλλες προμήθειες.  Πρόσθεσε ότι τα αυτοκίνητα εντός της πόλης πρέπει να κινούνται με «ελάχιστη» ταχύτητα και οι πεζοί απαγορεύεται να κινούνται σε ομάδες άνω των δύο ατόμων. «Μέχρι στιγμής είναι έτσι. Η ουκρανική σημαία από πάνω μας. Και για να παραμείνει η ίδια, αυτές οι απαιτήσεις πρέπει να πληρούνται. Δεν έχω τίποτα άλλο να προσφέρω ακόμη», είπε ο Kolykhaev. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Χερσώνα, η οποία έχει πληθυσμό σχεδόν 300.000 κατοίκους, βρίσκεται μεταξύ του Μικολάιβ και της Νέας Καχόβκα. Οι ισχυρότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας μέχρι στιγμής έχουν γίνει στο νότο, όπου οι δυνάμεις της από την Κριμαία στοχεύουν αρκετές πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων της Οδησσού και του Μικολάιβ. Αξιωματούχοι της Μικολάιβ δήλωσαν ότι η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της Ουκρανίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA