Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μία συμβολική κίνηση το περιοδικό Time θα κυκλοφορήσει με τίτλο από ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ευρωκοινοβούλιο ως ένδειξη συμπαράστασης στην δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία, μετά την ρωσική εισβολή. Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαρτίου και στο εξώφυλλο απεικονίζονται τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας ενώ ο τίτλος είναι στα ουκρανικά. «Η ζωή θα νικήσει τον θάνατο και το φως θα νικήσει το σκοτάδι», αναφέρει ο τίτλος ενώ από κάτω γράφει «Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι ήρωες της Ουκρανίας».

Το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού υποστηρίζει επίσης ότι ο Ζελένσκι «άλλαξε την Ιστορία» επιλέγοντας να παραμείνει στην πρωτεύουσα του Κιέβου όταν ξεκίνησε η εισβολή, γεγονός που ξεσήκωσε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους να αναλάβουν σοβαρή δράση κατά της Ρωσίας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: 70 εταιρείες - κολοσσοί και παγκόσμιοι θεσμοί απέκοψαν σχέσεις με τη Ρωσία

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας την Τρίτη 1η Μαρτίου μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο με την ατμόσφαιρα να είναι συγκινησιακά φορτισμένη. «Ηρθε η ώρα να μας στηρίξετε, να αποδείξετε ότι είστε στο πλευρό μας. Αντιστεκόμαστε αλλά πληρώνουμε μεγάλο τίμημα» είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ανέφερε πως τα πυραυλικά χτυπήματα «είναι το τίμημα της ελευθερίας» με αποτέλεσμα να συγκινηθεί ο μεταφραστής και να κλάψει. Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου σηκώθηκαν όρθια χειροκρότησαν τον Ουκρανό πρόεδρο που τόνισε πως «η ζωή νικά το θάνατο, και το φως θα νικήσει το σκοτάδι». 

«Τις τελευταίες ημέρες δεν ξέρω πραγματικά πώς να σας μιλήσω γιατί δεν μπορώ να πω καλημέρα, δεν μπορώ να πω καλό απόγευμα», ανέφερε πως πρόεδρος της Ουκρανίας. Είπε πως δεν μπορούσε να διαβάσει καλά τα όσα είχε γράψει στα χαρτιά του, ενώ ανέφερε πως δεν άκουγε καλά επειδή γίνονταν βομβαρδισμοί. «Κάθε ημέρα δεν είναι καλή, το γνωρίζετε πως για κάποιους ανθρώπους η ημέρα αυτή είναι η τελευταία τους» είπε και τόνισε πως «οι άνθρωποι υπερασπίζονται την ελευθερία τους». «Αισθάνομαι αυτή την ενότητα, αυτή την ένωση όλων των μελών της ΕΕ. Δεν γνωρίζαμε το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε. Είναι μία τραγωδία. Έχουμε περάσει δύο επαναστάσεις, έναν πόλεμο και πέντε ημέρες εισβολής ουσιαστικά» σημείωσε.

«Δεν μπορώ να διαβάσω αυτά που έχω σημειώσει στο χαρτί μπροστά μου, γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε  την πραγματικότητα. Πιστεύω ότι σήμερα δίνουμε τη ζωή μας για τις αξίες, για την ελευθερία μας, για την ισότητά μας. Θυσιάζουμε τους πιο δυνατούς, τους πιο γενναίους Ουκρανούς. Συχνά μας αρέσει να λέμε πως θα κερδίσουμε και πως θα τα καταφέρουμε. Θα ξεπεράσουμε τα πάντα και θα κερδίσουμε», είπε ο Ζελένσκι.  Σε μήνυμα που απηύθυνε προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε πως «Θα ήθελα να ακούσω από εσάς πως η Ουκρανία είναι ένα άξιο μέλος της ΕΕ. Έχουμε αποδείξει την αξία μας και έχουμε αποδείξει πως είμαστε το ίδιο με εσάς. Παρακαλώ αποδείξτε μας πως είστε μαζί μας. Η ζωή πάντα θα νικά το θάνατο. Πάντα το φως θα νικά το σκοτάδι. Δόξα στην Ουκρανία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA