Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εικόνες έγκυες γυναίκες να τι κουβαλούν οι διασώστες και τραυματισμένα παιδιά, έχει δημιουργήσει παγκόσμιο κύμα οργής ενάντια στη Ρωσία και τις θηριωδίες στην Ουκρανία. Σύσσωμος ο δυτικός κόσμος έχει σπεύσει να κατακρίνει τις ρωσικές ενέργειες που παραπέμπουν σε εγκλήματα πολέμου, τη στιγμή όμως που το Κρεμλίνο δίνει τη δική του απάντηση, χαρακτηρίζοντας ως fake news τους ισχυρισμούς για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Μαριούπολης.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση στο ιατρικό συγκρότημα στη Μαριούπολη τραυμάτισε τουλάχιστον 17 άτομα, ενώ όπως αναφέρει το Associated Press το έδαφος σείστηκε σε απόσταση πολύ μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Η Ρωσία διέπραξε ένα τεράστιο έγκλημα», είπε ο Βολοντίμιρ Νικούλιν, ανώτερος αξιωματούχος της περιφερειακής αστυνομίας, καθώς βρισκόταν στα ερείπια. «Είναι έγκλημα πολέμου χωρίς καμία δικαιολογία». και ως ένα τέτοιο το αντιμετώπισε όλη η παγκόσμια κοινότητα.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η μετά την επίθεση στη Μαριούπολη παγιδεύτηκαν παιδιά κάτω από συντρίμμια ενώ το βίντεο που δημοσίευσε ήταν χαρακτηριστικό.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν καταδίκασε τις «ασυνείδητες επιθέσεις» της Ρωσίας σε μια συνομιλία με τον Ντμίτρο Κουλέμπα, όπως ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο διεφθαρμένα από το να στοχεύεις τους ευάλωτους και τους ανυπεράσπιστους», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα λογοδοτήσει «για τα τρομερά εγκλήματά του».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο ΠΟΥ είπε ότι είχε επιβεβαιώσει 10 θανάτους σε επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας και ασθενοφόρα από την έναρξη των μαχών. Δεν ήταν σαφές αν στους αριθμούς του περιλαμβανόταν η επίθεση στο μαιευτήριο.

«Είχαμε προειδοποιήσει» λένε οι Ρώσοι

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι ωστόσο παρουσιάζουν μια διαφορετική κατάσταση. Μιλούν για ένα πρώην μαιευτήριο το οποίο έχει εκκενωθεί εδώ και πολλές ημέρες και όπως ανάφερε και ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, είχαν ενημερώσει από τις 7 Μαρτίου πως το συγκεκριμένο κτήριο έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση από Ουκρανούς. Μάλιστα χαρακτήρισε ως fake news τα όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΟΗΕ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA