Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις τελευταίες ώρες μερικές ενδιαφέρουσες και δυνητικά σημαντικές ειδήσεις εμφανίστηκαν γύρω από τις γεωπολιτικές προσπάθειες να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την τελευταία να αφορά στην επικοινωνία που είχαν Πούτιν, Σολτς, Μακρόν. Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μιλούσε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, σήμερα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 75 λεπτών με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς. Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε ότι η συνομιλία ήταν «μέρος των συνεχιζόμενων διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία» - προσθέτοντας ότι οι τρεις άνδρες συμφώνησαν να μην πουν τίποτα περαιτέρω για την ουσία του τηλεφωνήματος.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Πούτιν μίλησε στους Μακρόν-Σολτς για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου και απάντησε στις ανησυχίες τους για την ανθρωπιστική κατάσταση. Το Κρεμλίνο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχόλια του Ρώσου ηγέτη σχετικά με την κατάσταση των συνομιλιών, αλλά είπε ότι χθες, υπήρξαν «ορισμένες θετικές αλλαγές» στις διαπραγματεύσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA