Μενού
  • Α-
  • Α+

Το βίντεο με την απαγωγή του δημάρχου της Μελιτόπολης στην Ουκρανία από Ρώσους στρατιωτικούς κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες 24 ώρες και δείχνει πώς δρουν οι εισβολείς μέσα στους αστικούς ιστούς της Ουκρανίας. Μάλιστα, σύμφωνα με το CNN οι Ρώσοι «έχρισαν» ήδη δήμαρχο δικό τους άνθρωπο, την Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, από την ομάδα της αντιπολίτευσης, η οποία είναι συνεργάτης και υποστηρίκτρια της «ειδικής επιχείρησης», όπως αποκαλεί η Μόσχα την εισβολή! Ο Ιβάν Φεντόροφ μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία από το κέντρο κρίσης της Μελιτόπολης την Παρασκευή με μια πλαστική σακούλα πάνω από το κεφάλι του, αφού «αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον εχθρό», όπως ανακοίνωσε το κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Περισσότεροι από 2.000 κάτοικοι της ρωσοκρατούμενης πόλης στην υποστηριζόμενη από το Κρεμλίνο ανταρτική περιοχή Λουχάνσκ οργάνωσαν συγκέντρωση για να υποστηρίξουν τον Φεντόροφ το Σάββατο, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του και την συμβολή των δυτικών για να επιστρέψει στους οικείους του.  Σε τηλεοπτική της δήλωση, η Ντανιλτσένκο είπε ότι σκοπεύει να επαναφέρει την πόλη στην «κανονικότητα» και προειδοποίησε όλους αυτούς που θα «προκαλούσαν μια αντίδραση κακής συμπεριφοράς».

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μοναστήρι με 500 γυναικόπαιδα στο Ντονέτσκ

Την ίδια στιγμή πάντως, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ρωσικοί βομβαρδισμοί και πολλοί εξ αυτών όπως καταγγέλλουν οι Ουκρανοί και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, χτυπούν ακόμα κι αμάχους. Τελευταίο συμβάν φέρεται να είναι ο βομβαρδισμός της Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, την οποία έπληξαν ρωσικά αεροσκάφη όπως μεταδίδει το Ukrinform επικαλούμενο ανάρτηση της ουκρανικής συνοριοφυλακής στο Telegram. «Οι εισβολείς έπληξαν τη Λαύρα του Σβιατογίρσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ», αναφέρει η συγκεκριμένη ανάρτηση. Σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ριμπάλκιν, επικεφαλής ΜΚΟ στην περιοχή, η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε στις 11:05 το βράδυ του Σαββάτου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Χτύπησαν τον γυναικωνίτη. Αυτήν την ώρα, νεκροί και τραυματίες ανασύρονται από τα ερείπια», δήλωσε ο Ριμπάλκιν. Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν στον τόπο της επίθεσης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων. Η Λαύρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογίρσκ είναι μοναστήρι του 13ου αιώνα που υπάγεται στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Ερημίτη του Σβιατογίρσκ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA