Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 134 τραυματίστηκαν από τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σήμερα εναντίον μιας Ουκρανικής στρατιωτικής βάσης κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι.

Και ενώ ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για μόλις εννέα νεκρούς και 57 τραυματίες στη βάση που βρίσκεται στο Γιαβόριβ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λβιβ και περίπου 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείτο ως κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών δυνάμεων υπό την επίβλεψη ξένων εκπαιδευτών, κυρίως Αμερικανών και Καναδών.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν έβαλε δική του δήμαρχο στην Μελιτόπολη - Βομβάρδισαν μοναστήρι οι Ρώσοι

Το κέντρο χρησιμοποιείται από τις χώρες του ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων και η επίθεση έρχεται μετά τις ρωσικές προειδοποιήσεις ότι θα στοχοποιηθούν οι γραμμές ανεφοδιασμού των δυτικών που βοηθούν την Ουκρανία παρέχοντάς της στρατιωτικό υλικό. Σε απόσταση μόλις 15 μιλίων από τα πολωνικά σύνορα - και επομένως από το έδαφος του ΝΑΤΟ - φαίνεται να είναι η πιο δυτική επίθεση από τις δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν από την έναρξη της εισβολής, γεγονός που προκαλεί παγκόσμια ανησυχία για τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας που συνεχίζονται για 18η ημέρα.

Μόλις χθες, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε ότι οι δυτικές αυτοκινητοπομπές όπλων προς την Ουκρανία αποτελούν «νόμιμο στρατιωτικό στόχο».

Ασθενοφόρα άμεσα στην περιοχή

Το Reuters αναφέρει ότι ένας μάρτυρας είδε σχεδόν 20 ασθενοφόρα να κατευθύνονται προς την περιοχή με τις σειρήνες τους να ηχούν με κατεύθυνση το Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα. Την είδηση επιβεβαίωσαν τοπικοί αξιωματούχοι τονίζοντας πως η εγκατάσταση επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή. Πρόκειται για το πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας που έχει δεχθεί μέχρι τώρα επίθεση στη διάρκεια του πολέμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA