Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Ουκρανία ξεκίνησαν και πάλι και βρίσκονται σε εξέλιξη, γνωστοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης (15/3) ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντόλιακ. «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Ξεκίνησαν και πάλι οι διαβουλεύσεις για την κύρια πλατφόρμα των διαπραγματεύσεων. Γενικά θέματα κανονιστικών ρυθμίσεων, κατάπαυση του πυρός, απόσυρση στρατευμάτων από το έδαφος της χώρας», ανέφερε στο Twitter ο Ποντόλιακ.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποια θα είναι η τύχη του Ζελένσκι - Τα 4 αμερικανικά σενάρια για το μέλλον του

Την επανέναρξη ανακοίνωσε το μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Νταβίντ Αραχαμία, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, όπως μετέδωσε το RIA Novosti. «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη» προσθέτει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων μεταφέροντας τα ακριβή λόγια του Ουκρανού αντιπροσώπου, επικαλούμενη την Ukrainska Pravda.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέταρτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου πραγματοποιήθηκε χθες και προκειμένου οι δυο πλευρές να εξετάσουν τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό του πολέμου, αποφασίστηκε η παύση των εργασιών και η συνέχισή τους την επόμενη ημέρα, δηλαδή σήμερα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, τις οποίες και χαρακτήρισε δύσκολες, ενώ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες μεταξύ των μερών είχαν πάει «πολύ καλά» την προηγούμενη μέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA