Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γενικού Προξένου στην Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους που προσπαθούν να αναχωρήσουν από την Ουκρανία.

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ. Οι ανωτέρω αναμένεται να κινηθούν με κατεύθυνση τα δυτικά. Για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Επανέναρξη διαπραγματεύσεων Μόσχας - Κιέβου εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ο τελευταίος διπλωμάτης που είχε απομείνει στην βομβαρδισμένη από τα ρωσικά στρατεύματα Μαριούπολη, έχοντας ελάχιστα τρόφιμα και νερό τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, είχε μειωθεί στο ελάχιστο και η επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας μαζί του, αφού η χρήση του δορυφορικού τηλεφώνου το οποίο είχε στη διάθεσή του ο κ. Ανδρουλάκης, γινόταν με ιδιαίτερη προσοχή.

Δένδιας: «Προσπάθειες να επιστρέψουν ασφαλείς στην πατρίδα»

Μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας μιλώντας στη Βουλή έκανε την παρακάτω αναφορά: «Τη στιγμή αυτή εξελίσσεται Προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα πρόξενου από την Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του οργανισμού του ΟΑΣΕ εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς τη Ζαπορίζια. Εχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας.

Ούτως ή άλλως θα ήθελα πέρα από τις ευχές όλων μας που συνοδεύουν ξεκάθαρα τον Μανώλη Ανδρουλάκη για την παρουσία του τις μέρες αυτές στη Μαριούπολη στην προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας, όπως και η παρουσία του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελένου και του Δημήτρη Δόχτση του προξένου μας στη Μαριούπολη, απευθύνω και πάλι τα θερμότατα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες όλων μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA