Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι αρχικές ελπίδες των αξιωματούχων στην Ουκρανία πως το καταφύγιο στο θέατρο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε, κατάφερε να αντέξει, επιβεβαιώνονται. Όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά Μέσα ήδη πάνω από 100 επιζώντες έχουν ανασυρθεί από τις σωστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο από το πρωί της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Μυστήριο με τη λέξη «παιδιά» σε θέατρο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε

Το συγκεκριμένο θέατρο στη Μαριούπολη, φιλοξενούσε, σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης, πάνω από 1.000 αμάχους, γυναίκες και παιδιά που είχαν βρει εκεί καταφύγιο μετά τους διαδοχικούς βομβαρδισμούς της πόλης τους. «Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτήριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο δήμος της Μαριούπολης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με τη Βουλευτή Ολγα Στεφανίσινα, ήδη από τα συντρίμμια έχουν απεγκλωβιστεί 130 άνθρωποι ζωντανοί, με την ίδια να μιλά για «θαύμα» στην ανάρτησή της. «Το καταφύγιο στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης, άντεξε. Περίπου 130 άνθρωποι έχουν ήδη διασωθεί. Αυτό είναι πραγματικά ένα θαύμα» έγραψε μεταξύ άλλων.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Folga.stefanishina%2Fposts%2F5594043597290896&show_text=true&width=500

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας. Ολεκσέι Αρέστοβιτς δήλωσε πως ο αριθμός των θυμάτων μετά τον βομβαρδισμό δεν μπορεί ακόμη να διευκρινιστεί. Τόνισε ότι αυτό το έγκλημα έχει προκαλέσει σάλο στον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παγκόσμια κοινότητα θα αντιδράσει σύντομα στην κατάσταση. 

Λιώνουν το χιόνι στη Μαριούπολη

Εξάλλου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Μαριούπολης, Σεργκέι Ορλόφ, 350.000 με 400.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη, ενώ πλέον δεν λειτουργεί σχεδόν καμία υποδομή. Οι κάτοικοι υποφέρουν από έλλειψη νερού  και έχουν λιώσει το χιόνι και το έχουν μαζέψει σε λακκούβες. Ενώ όπως σημειώνει το 80-90% της πόλης έχει βομβαρδιστεί. Κάνει, δε, έκκληση για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο και εκκένωση.

«Εδώ και 11 ημέρες προσπαθούμε να παραδώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια! Η τελευταία μας ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή βρίσκεται στο δρόμο εδώ και τέσσερις ημέρες και οι Ρώσοι δεν την αφήνουν να μπει στη Μαριούπολη. Και λεωφορεία υπάρχουν. Είμαστε έτοιμοι να απομακρύνουμε τρεις χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα. Δεν μας δίνουν έξοδο. Δώστε μας την ευκαιρία να φέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να απομακρύνουμε όλους όσους θέλουν να φύγουν. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε» είπε ο  Σεργκέι Ορλόφ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA