Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμό προκαλεί μια δορυφορική εικόνα που τράβηξε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies πριν από δύο ημέρες και η οποία δείχνει τη λέξη «παιδιά» να αναγράφεται με μεγάλα λευκά γράμματα, στη ρωσική γλώσσα, στο μπροστινό και το πίσω μέρος του θεάτρου της Μαριούπολης, το οποίο καταγγέλλεται από τους Ουκρανούς πως δέχτηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στο θέατρο αυτό, όπως έγινε γνωστό, έβρισκαν καταφύγιο δεκάδες άμαχοι ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά. Όπως καταγγέλλεται, στοχοποιήθηκε σκόπιμα από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, ωστόσο τα γεγονότα δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητους παρατηρητές. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδει ότι επιτέθηκε στο θέατρο.

Πιθανότατα αυτοί που έγραψαν τη λέξη «παιδιά» εκεί το έκαναν για να προειδοποιήσουν τις ρωσικές δυνάμεις για τους αμάχους που κρύβονταν εκεί. Ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από την επίθεση είναι προς το παρόν άγνωστος, ωστόσο αξιωματούχος της Μαριούπολης ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι κρύβονταν στο κτίριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA