Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι σύμμαχοι του Αλεξέι Ναβάλνι υποδεικνύουν στις ιταλικές Αρχές ότι θα πρέπει να καταλάβουν ένα γιοτ μήκους 460 μέτρων που είναι αγκυροβολημένο στις ακτές της χώρας, επειδή μπορούν να αποδείξουν ότι ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Το σούπερ γιοτ «Scheherezade», αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων και μήκους 140 μέτρων, περιέχει δύο ελικοδρόμια, σπα και σαλόνι ομορφιάς. Αυτή τη στιγμή είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Marina di Carrara στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ιταλίας.

Το συγκλονιστικό υλικό που κοινοποιήθηκε στο κανάλι του Ναβάλνι στο YouTube από τους παρουσιαστές Georgy Alburov και Maria Pevchikh δείχνει ότι ο καπετάνιος του πλοίου είναι Βρετανός, αλλά το υπόλοιπο πλήρωμα φέρεται να είναι από το FSO και το FSB, δύο ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιρπίν, Μαριούπολη, Τσερνίγκοφ στις φλόγες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς - Ο φόβος για τα χημικά όπλα

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Pevchikh είπε: «Ερευνούμε τη διαφθορά του Πούτιν για πάνω από μια δεκαετία και υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Ο Πούτιν δεν κρατά ποτέ περιουσιακά στοιχεία με το όνομά του». Ο κ. Βολκόφ πρόσθεσε: «Βρήκαμε άλλα 700 εκατομμύρια δολάρια που έκλεψε ο Πούτιν από τους Ρώσους, το γιοτ, για το οποίο τώρα πεθαίνουν Ρώσοι στρατιώτες».

Οι δύο ερευνητές ισχυρίζονται, έχοντας ελέγξει τα προσωπικά στοιχεία όσων εργάζονται στο σκάφος, πως 23 άτομα από το προσωπικό συνδέονται με το FSO. «Δεν μπορεί να σκεφτεί καλύτερη απόδειξη ότι αυτό το γιοτ ανήκει στον Πούτιν» είπε η Pevchikh.

Οι ιταλικές Αρχές φέρεται να ερευνούν την ιδιοκτησία του σκάφους μετά τις υποψίες ότι μπορεί να ανήκει στον Πούτιν, αλλά ο καπετάνιος του Γκάι Μπένετ-Πιρς αρνήθηκε ότι γνώριζε οποιαδήποτε τέτοια σύνδεση.

«Το γιοτ έχει κρυφτεί από τους ανθρώπους του Πούτιν»

Οι κυρώσεις που έχει αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον του Ρώσου Προέδρου, επιτρέπουν - εάν επιβεβαιωθεί ότι το γιοτ είναι του Βλαντίμιρ Πούτιν - να κατασχεθεί από τις Αρχές.

Μια πηγή είπε στην Daily Mail: «Είναι πιθανό η ομάδα του Ναβάλνι να έχει βοηθηθεί από δυτικές μυστικές υπηρεσίες στην αποκάλυψη αυτής της αποκάλυψης. Το γιοτ έχει κρυφτεί από τους ανθρώπους του Πούτιν και υποδηλώνει ότι είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους, όπως ισχυρίζονται οι επικριτές του», αφού το γιοτ κατατάσσεται ως το 13ο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Σε άλλο σημείο στο ίδιο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του Ναβάλνι, η πρώην σύζυγος του Ρώσου προέδρου, Λιουντμίλα, φέρεται να χτίζει μια πολυτελή βίλα στο Μπιαρίτζ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, μια πόλη που φημίζεται ως καταφύγιο για πλούσιους playboys. Παράλληλα, η κόρη του Γεκατερίνα Πούτινα, ισχυρίζεται ότι έχει ένα κάστρο στη γαλλική ακτή του Ατλαντικού, το οποίο πρόσφατα παραβιάστηκε από διαδηλωτές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA