Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώ δεν έχει περάσει ένα 24ωρο από την ώρα που οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως η πρώτη φάση της «ειδικής επιχείρησης» των στρατευμάτων τους στην Ουκρανία ολοκληρώθηκε, νέος συναγερμός χτύπησε το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Λβιβ, όταν ένας πύραυλος χτύπησε λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, κατά πάσα πιθανότητα, σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Ενα πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού υψώθηκε από το σημείο του χτυπήματος ενώ ακούστηκαν τρεις εκρήξεις και η περιοχή καλύφθηκε από πολύ καπνό και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα. Οι Αρχες στην πόλη της δυτικής Ουκρανίας κάλεσαν τους κατοίκους να πάνε στα καταφύγια.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Χασάπης» ο Πούτιν, λέει ο Μπάιντεν

«Σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στο Λβιβ από την κατεύθυνση του Κριβκίτσι, τώρα υπάρχει προειδοποίηση για αεροπορική επιδρομή, επομένως μείνετε ψύχραιμοι και πηγαίντε στα καταφύγια», έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι αναφερόμενος σε μια περιοχή στα ανατολικά προάστια της πόλης. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters για τις διαδοχικές εκρήξεις που ακούστηκαν και αμέσως μετά είδαν τον ουρανό να καλύπτεται από μαύρο καπνό να υψώνεται από την βορειοανατολική πλευρά της πόλης. Η προέλευσή του ωστόσο δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, συνεργείο του Sky News δέχτηκε πυρά από ρωσικό πυροβολικό ενώ προσπαθούσε να διασχίσει μια γέφυρα στην πόλη Τσερνίχιβ, που χρησιμοποιείται από πολίτες, γιατρούς και διασώστες. Το χτύπημα κατέγραψε η κάμερα του τηλεοπτικού συνεργεί ου με την δημοσιογράφο και την ομάδας της να προσπαθούν να καλυφθούν.

Εγκλωβισμένοι 100.000 άμαχοι στη Μαριούπολη

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από την πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπως δήλωσε το Σάββατο στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε νωρίτερα πως μίλησε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την απομάκρυνση των αμάχων, μετά τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους αμάχους να φύγουν από την πόλη η οποία τελεί υπό την πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων. Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποΐτσένκο είπε πως η κατάσταση στην περικυκλωμένη πόλη παραμένει κρίσιμη, με οδομαχίες να διεξάγονται στο κέντρο της. Δείτε βίντεο του Guardian με καταγραφή της εικόνας της Μαριούπολη από drone. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο υπό το φόβο νέου χτυπήματος

Στο μεταξύ, μετά τα νέα ρωσικά χτυπήματα σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, ο δήμαρχος του Κιέβου, αποφάσισε να επιβάλλει νέα απαγόρευση της κυκλοφορίας από απόψε έως το πρωί της Δευτέρας. Οπώς ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο: «Η στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει την απαγόρευση κυκλοφορίας που θα διαρκέσει από τις 8.00 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 7.00 π.μ. της Δευτέρας, 28 Μαρτίου», ανέφερε ο δήμαρχος στο Telegram.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA