Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκατομμύρια Ουκρανοί έγιναν πρόσφυγες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Εγκατέλειψαν την πατρίδα τους με τα λιγοστά υπάρχοντά τους για να σωθούν από τα ρωσικά πυρά, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε χώρες της Ευρώπης. Πρόσφυγας έγινε και η Ουκρανή νικήτρια του MasterChef, Ολγκα Μαρτινόφσκα, που μαγειρεύει μπορς και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε ακόμηΠόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επίθεση σε συνεργείο του Sky News - Σκληρές εικόνες

Η νικήτρια του MasterChef, Όλγκα Μαρτινόφσκα, πήρε την 6χρονη κόρη της και διέφυγε στην Τσεχία για να σωθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Μαγειρεύει μπορς για να βοηθήσει τους άμαχους στην Ουκρανία

Ξεκινώντας μια νέα ζωή στην Τσεχία, η νικήτρια του MasterChef δεν ξέχασε τους συμπατριώτες της. Γι' αυτό και από την Τσεχία, όπου βρίσκεται, μαγειρεύει σούπες μπορς και διάφορα άλλα πιάτα, μαζεύοντας χρήματα για να βοηθήσει οικονομικά τους αμάχους που παραμένουν στην Ουκρανία. Εχει στήσει τον πάγκο της σε μια δημοφιλή αγορά της Τσεχίας, όπου πωλούνται αγροτικά κυρίως προϊόντα, και σερβίρει διάφορα πιάτα στους επισκέπτες της.

«Κάνω τη δουλειά μου, αλλά δεν είναι μόνο ότι θέλω να την κάνω εδώ, μπροστά από τον ποταμό στην Πράγα», ανέφερε η Ολγκα Μαρτινόφσκα που στεκόταν δίπλα σε μια ταμπέλα, η οποία έγραφε «Φάτε Μπορς, Σώστε την Ουκρανία». «Συγκεντρώνουμε χρήματα με διαφορετικό τρόπο για να αγοράσουμε τα… απαραίτητα φάρμακα για τους Ουκρανούς που παραμένουν σε θερμά σημεία και τα έχουν πράγματι ανάγκη», συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA