Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηταν Δευτέρα 14 Μαρτίου όταν ο Μπέντζαμιν Χολ έκανε ρεπορτάζ στα περίχωρα του Κιέβου, έχοντας στο πλάι του τον εικονολήπτη Πιέρ Ζακρζέφσκι. Ξαφνικά το αυτοκίνητό τους δέχτηκε πυρά στην πόλη Χορένκα και ο Ζακρζέφσκι έπεσε επιτόπου νεκρός. Οι δυο τους ήταν απεσταλμένοι του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News στην Ουκρανία, ενώ λίγη ώρα αργότερα το αμερικανικό δίκτυο επιβεβαίωνε τον θάνατο του ενός και τον τραυματισμό του δεύτερου χωρίς όμως να γνωρίζει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του. Ο Μπέντζαμιν Χολ, Βρετανός υπήκοος και ανταποκριτής του Fox News στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το 2015, νοσηλεύτηκε στην εντατική νοσοκομείου στο Κίεβο και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τραυματισμό στα πόδια.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο η Φον ντερ Λάιεν στη Μπούκα - Την υποδέχτηκε ο Ζελένσκι στο Κίεβο

Μετά από περίπου 20 μέρες, ο Χολ για πρώτη φορά αποκάλυψε την έκταση των τραυματισμών του με δύο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Για να το συνοψίσω, έχασα μισό πόδι από τη μια πλευρά και ένα πέλμα από την άλλη. Το ένα χέρι συναρμολογείται, το ένα μάτι δεν λειτουργεί πια και η ακοή μου είναι σε κακή κατάσταση… αλλά συνολικά νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ» ανέφερε, δίνοντας στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του. Ο ίδιος απέτισε φόρο τιμής στον βετεράνο εικονολήπτη του Fox News Πιέρ Ζακρζέφσκι, αλλά και στην Ουκρανή Ολεξάντρα Κουβσίνοβα, η οποία είχε αφήσει την τελευταία της πνοή σε βομβαρδισμό.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Έχουν περάσει πάνω από τρεις εβδομάδες από την επίθεση στην Ουκρανία και ήθελα να αρχίσω να τα μοιράζομαι όλα», έγραψε ο Χολ. «Αλλά πρώτα πρέπει να αποτίσω φόρο τιμής στους συναδέλφους μου Πιέρ και Σάσα που δεν τα κατάφεραν εκείνη την ημέρα. Ο Πιέρ κι εγώ ταξιδέψαμε μαζί στον κόσμο, η δουλειά ήταν η χαρά του και η χαρά του μεταδοτική. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Ώρες αργότερα τα δύο tweets διαγράφηκαν, αλλά πριν από αυτό είχαν κοινοποιηθεί στο Twitter χιλιάδες φορές, προκαλώντας μια έκρηξη συμπάθειας. «Έχεις περάσει από την κόλαση και φαίνεσαι πολύ καλά, @BenjaminHallFNC», έγραψε ο επικεφαλής ανταποκριτής του ABC News στην Ουάσιγκτον Τζόναθαν Καρλ. «Ανυπομονώ να σε ξαναδώ στον αέρα». «Κουράγιο», του έγραψε η Κλαρίσα Γουάρντ, επικεφαλής διεθνής ανταποκρίτρια του CNN.

Το Fox News δεν είχε προηγουμένως δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τη σοβαρότητα των τραυματισμών του Χολ, αλλά είπε αρχικά στις 14 Μαρτίου ότι έπρεπε να νοσηλευτεί. Η ομάδα δέχτηκε πυρά ενώ έκανε ρεπορτάζ από όχημα στην Χορένκα, έξω από το Κίεβο. Δύο ημέρες αργότερα, η διευθύνουσα σύμβουλος του Fox News, Σούζαν Σκοτ, ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι ο Χολ ήταν «ασφαλής».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο Χολ μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο «Λάντστουλ» στη Γερμανία και στη συνέχεια σε ένα στρατιωτικό ιατρικό κέντρο στο Τέξας. «Ο Μπεν λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα ενώ συνεχίζει να αναρρώνει από τους σοβαρούς τραυματισμούς του μετά από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις», είπε η Σκοτ ​​στους εργαζόμενους στις 25 Μαρτίου. Ο Χολ εργάζεται εδρεύει κυρίως στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το βιογραφικό της εταιρείας του, ενώ αποσπάστηκε από την Ουκρανία με τη βοήθεια μιας ομάδας που ονομάζεται «Save Our Allies» και της ανταποκρίτριας του Fox News στο Πεντάγωνο Τζένιφερ Γκρίφιν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA