Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονισμένη από το αποτρόπαιο θέαμα, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, φτάνοντας την Παρασκευή στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας. Η πρόεδρος της Κομισιόν, είπε ότι οι θάνατοι αμάχων έδειξαν το «απάνθρωπο πρόσωπο» του ρωσικού στρατού, ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει το Κίεβο στον αγώνα για την υπεράσπιση των «συνόρων της Ευρώπης».

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεθάβουν πτώματα στη Μπούκα, πετύχαμε τους στόχους μας λέει ο Πεσκόφ

Κατά την επίσκεψή της στη Μπούκα, όπου ερευνητές άρχισαν τις εκταφές πτωμάτων από έναν ομαδικό τάφο, η Φον ντερ Λάιεν φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ήταν εμφανώς συγκλονισμένη από όσα αντίκρισε σε μια πόλη όπου οι ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα. Η Ρωσία αρνείται τις επιθέσεις κατά αμάχων στην εισβολή των στρατευμάτων της στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε πριν από έξι εβδομάδες. Απορρίπτει τις κατηγορίες ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούκα μετά την κατάληψη της πόλης, κάνοντας λόγο για «τερατώδη παραχάραξη» που έχει στόχο τη δυσφήμηση του ρωσικού στρατού.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπούκα, η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Ουκρανία στα «απαραίτητα βήματα» για να εξασφαλίσει την ένταξή της στην ΕΕ – την οποία επιζητεί εσπευσμένα ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Το αδιανόητο έχει συμβεί εδώ. Είδαμε το απάνθρωπο πρόσωπο του στρατού του Πούτιν. Είδαμε την απερισκεψία και την ψυχρότητα με την οποία είχαν καταλάβει την πόλη», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δημοσιογράφους στην Μπούτσα.

«Ολόκληρος ο κόσμος θρηνεί μαζί με τους κατοίκους της Μπούτσα και είναι εκείνοι που... υπερασπίζονται τα σύνορα της Ευρώπης, υπερασπίζονται την ανθρωπιά, υπερασπίζονται τη δημοκρατία. Και για τον λόγο αυτόν, είμαστε στο πλευρό τους σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα», σημείωσε. Οι εικόνες από την Μπούτσα, η οποία κατελήφθη μαζί με άλλες πόλεις στα βόρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αναδιπλώθηκαν για να εστιάσουν στις επιχειρήσεις τους στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, έδωσαν νέα ώθηση στις προσπάθειες της Δύσης να τιμωρήσει τη Μόσχα για την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Λίγο αργότερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφτασε στο Κίεβο, μετά την επίσκεψή της στη Μπούκα, όπου έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο ουκρανός ηγέτης περίμενε την πρόεδρο της Κομισιόν έξω από το κτίριο της προεδρίας. Μαζί της ήταν και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA