Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον χημικό ευνουχισμό των βιαστών ανηλίκων εξετάζει η κυβέρνηση του Περού μετά την σχετική εισήγηση του προέδρου της χώρας Πέδρο Καστίγιο. «Αρκετά με τόση βία, τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών δεν θα γίνουν ανεκτά από αυτήν την κυβέρνηση, ούτε θα μείνουν ατιμώρητα» είπε χαρακτηριστικά ο Καστίγιο. 

Ο Πέδρο Καστίγιο δήλωσε συγκλονισμένος για τον βιασμό της 3χρονης Damaris που έχει σοκάρει το Περού πυροδοτώντας κύμα διαδηλώσεων. Το μέτρο για τον χημικό ευνουχισμό θα τεθεί σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Ο πρόεδρος του Περού τόνισε πως ο χημικός ευνουχισμός βιαστών ανηλίκων εφαρμόζεται ήδη σε χώρες όπως η Ρωσία, η Πολωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδονησία και η Μολδαβία. Ο χημικός ευνουχισμός γίνεται με τη χορήγηση φαρμάκων που αναστέλλουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Το υπουργείο Δικαιωμάτων των Γυναικών του Περού αναφέρει ότι περισσότεροι από 21.000 ανήλικοι έχουν πέσει θύματα βιασμού τα τελευταία 4 χρόνια. Μόνο το 2021 καταγράφηκαν 6.929 περιπτώσεις. Στο Περού οι βιαστές ανηλίκων βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA