Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας κορυφαίος Ρώσος τηλεοπτικός παρουσιαστής γνωστός στη χώρα ως «Η φωνή του Πούτιν» εξέφρασε την οργή του για τη βύθιση του «Moskva», της ρωσικής ναυαρχίδας στη Μαύρη Θάλασσα. Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Σολοβίοφ όντας πυρ και μανία, «ξέσπασε» εναντίον του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Διαβάστε ακόμη: Moskva: Ετσι βυθίστηκε το ρωσικό καταδρομικό - Οι πρώτες εικόνες

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Σολοβίοφ εκτόξευσε πυρά κατά του Πολεμικού Ναυτικού που δεν κατάφερε να εμποδίσει τη βύθιση του πλοίου. «Πώς στο διάβολο επιτρέψατε τη βύθισή του; Πώς επιτρέψατε να βυθιστεί;», άρχιζε να λέει σε έντονο ύφος ο δημοσιογράφος την ώρα που φωτογραφίες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνοντας το φλεγόμενο θωρηκτό «Moskva» και δύο σκάφη διάσωσης να το πλησιάζουν: ένα προς την αριστερή πλευρά και ένα προς τη δεξιά.

«Είμαι έξαλλος για το τι συνέβη στη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, τη Moskva», είπε ο παρουσιαστής της κρατικής τηλεόρασης, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις εξαιτίας των στενών σχέσεων που διατηρεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. «Είμαι απλά έξαλλος. Και ναι, λέμε ότι ήταν αρκετά παλιό, και πέρασε από επισκευές και, ναι, αυτή η σειρά πλοίων έχει τρωτά σημεία. Το καταλαβαίνω. Πείτε μου όμως αυτό: Πώς κατάφερατε να το χάσετε; Εξηγήστε μου, γιατί στο διάολο ήσασταν στη συγκεκριμένη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, εκείνη την εποχή;», ανέφερε οργισμένος ο δημοσιογράφος

Η απώλεια του Moskva αποτελεί τη μεγαλύτερη ταπείνωση για τους Ρώσους σε μια εκστρατεία που ο Πούτιν ήλπιζε ότι θα έβλεπε την Ουκρανία να ανατρέπεται και να υποτάσσεται στην ηγεμονία του μέσα σε λίγες μέρες. Το πλοίο βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα στις 14 Απριλίου αφού το Κίεβο ανακοίνωσε πως το έπληξε με ρουκέτες, αν και το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι το σκάφος καταστράφηκε σε ατύχημα.

Και το ξέσπασμα του οργισμένου Σολοβίοφ συνεχίστηκε: «Και δεν με νοιάζει τι ακριβώς συνέβη - αν όντως [ήταν] οι δύο πύραυλοι Neptune όπως είπαν οι Ουκρανοί. Τέλος πάντων, από πότε ένα θωρηκτό πλοίο φοβάται ένα βλήμα, αφού έχει αμυντικό σύστημα; Λοιπόν, δεν ενεργοποιήθηκε κάτι; Εντάξει. Ακόμα και αν χτυπήθηκε με δύο πυραύλους και πήραν φωτιά τα πυρομαχικά… Τι έγινε με το σύστημα πυρόσβεσης;»

Αυτές οι ατάκες του έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα ανέφερε το πρόσφατο βράδυ της Κυριακής, όπου επαίνεσε τη ρωσική πολεμική μηχανή και επιρρίπτει την ευθύνη στη Δύση. Κατηγόρησε τη Βρετανία ότι σκηνοθέτησε τη σφαγή στην Μπούκα και ισχυρίστηκε ότι οι φρικαλεότητες ήταν οργανωμένες και δεν είχαν καμία σχέση με τις δυνάμεις του Πούτιν. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη «έκρηξη» του δημοσιογράφου έχει προκαλέσει πολλούς ψιθύρους ότι ο Πούτιν είναι έξαλλος με  από απώλεια του «Moskva». Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη διευκρινίσει εάν υπάρχουν νεκροί Ρώσοι που επέβαιναν στο θωρηκτό με τις εκτιμήσεις να ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA