Μενού
  • Α-
  • Α+

Διορία μέχρι και το μεσημέρι έδωσε η Ρωσία προς τις ουκρανικές δυνάμεις και τους μαχητές που βρίσκονται στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal, ώστε να εγκαταλείψουν με ασφάλεια το σημείο. «Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με το τελεσίγραφο να λήγει σήμερα το μεσημέρι.

Διαβάστε ακόμη: Σφυροκόπημα των Ρώσων στη Μαριούπολη - Όλο το βάρος στην κατάληψη Ντονέτσκ και Λουχάνσκ

Το Azovstal παραμένει το τελευταίο κομμάτι της Μαριούπολης είναι υπό τον έλεγχο των Ουκρανών, καθώς σύμφωνα με τους Ρώσους όλη η υπόλοιπη πόλη και το λιμάνι βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο. Νωρίτερα δυνάμεις αυτονομιστών από τις περιοχές του Ντονμπάς, που υποστηρίζονται από τη Ρώσους, πραγματοποίησαν έφοδο στο εργοστάσιο Azovstal, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου των αυτονομιστών Έντουαρντ Μπασούριν.

«Οι ομάδες επίθεσης που επιλέχθηκαν για να εισβάλουν ξεκίνησαν το έργο τους. Η Ρωσική Ομοσπονδία μας βοηθάει πολύ σε αυτό - με την αεροπορία και το πυροβολικό. Αυτοί οι ψευδο-υπερασπιστές του ουκρανικού λαού θα παραδοθούν και οι άνθρωποι [στη Μαριούπολη] θα αναπνεύσουν εύκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Azovstal βρίσκονται περίπου 2,5 χιλιάδες ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών τάγματος Azov και ξένων μισθοφόρων.

Πουλίσιν: Δεν παραδίδουμε τα όπλα

Την ίδια στιγμή ο διοικητής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουλίσιν, σε μήνυμά του ανακοίνωσε πως υπερασπιστές του Azovstal δεν σκοπεύουν να παραδώσουν τα όπλα.

Λαβρόφ για πυρηνικά: Σε αυτό το στάδιο δεν το εξετάζουμε...

Την ώρα που η Ρωσία εντείνει τις πολεμικές της δραστηριότητες στην Ουκρανία, ο φόβος για τη χρήση πυρηνικών ελλοχεύει. Ο Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε για την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων στο μέτωπο και δυστυχώς δεν το διέψευσε. Φρόντισε μόνο να πει ότι δεν χρήζουν ενεργοποίησης στην παρούσα φάση. «Σε αυτό το στάδιο εξετάζουμε την επιλογή των συμβατικών όπλων» είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης. Επιβεβαίωσε ακόμη ότι: «Ξεκινά η επόμενη φάση της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία».

Παράλληλα ο Λαβρόφ διαμήνυσε ότι «η Μόσχα δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία, ο λαός πρέπει να έχει ελευθερία επιλογής»

Πρόσθεσε ακόμη ότι: «Ξεκινά η επόμενη φάση της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία».

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ διαμήνυσε ότι «η Μόσχα δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς στην Ουκρανία, ο λαός πρέπει να έχει ελευθερία επιλογής»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA