Μενού
  • Α-
  • Α+

Περισσότερες από 20 χώρες έχουν επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες που θα επικεντρωθούν στην Ουκρανία και θα διεξαχθούν την Τρίτη στην αμερικανική αεροπορική βάση Ράμσταϊν στη δυτική Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις στο εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης

Περίπου 40 χώρες έχουν προσκληθεί στη διάσκεψη στη βάση Ράμσταϊν, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο εξωτερικό, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. Ο Κίρμπι δεν είπε ακριβώς ποιες χώρες έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση που τους απηύθυνε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ 'Οστιν.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και χώρες που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Η συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί υπό την ομπρέλα της Συμμαχίας. Ο Κίρμπι είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ένας από τους στόχους των διαβουλεύσεων ήταν η διαρκής ασφάλεια και κυριαρχία της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου, η διάσκεψη θα πρέπει να επικεντρωθεί στις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας πέραν του τρέχοντος πολέμου που έχει κηρύξει η Μόσχα.

Το γεγονός ότι περισσότερες από 20 χώρες έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί ένδειξη της σημασίας που αποδίδουν οι ΗΠΑ και οι χώρες αυτές στις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, τόνισε ο Κίρμπι. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA