Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης (28/4) στην «καρδιά» του Κιέβου και σύμφωνα με το Reuters, πυκνός καπνός αναδύεται από το κέντρο της πόλης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η αιτία των εκρήξεων. Είτε πρόκειται για την έκρηξη ρωσικού πυραύλου είτε για τα θραύσματά του, αν προηγήθηκε κατάρριψη από την ουκρανική αεράμυνα. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ - «Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας» λέει η Ζαχάροβα

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά τη συνάντηση που είχε στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, οι εκρήξεις οφείλονται σε νέα πολεμικά χτυπήματα των Ρώσων στην περιοχή, δίχως να διευκρινίζονται οι στόχοι. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πάντως, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι πρόκειται για ευθεία βολή από ρωσικούς πυραύλους και όχι από κατάρρευση αυτών από τα ουκρανικά στρατεύματα. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Νωρίτερα, εκρήξεις ακούστηκαν και στην Οδησσό. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά ουκρανικών θέσεων όχι μόνο στα ανατολικά και το Ντονμπάς, αλλά και σε άλλους στόχους, όπως και στην πρωτεύουσα, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους και κατέστρεψαν έξι αποθήκες όπλων και καυσίμων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης άλλες 76 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση του Κιέβου στις ρωσικές ανακοινώσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να επαληθευτούν από ανεξάρτητες πηγές. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA