Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες εξελίξεις και έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ σε ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο όπου αναφέρθηκε στο «εβραϊκό αίμα» του Αδόλφου Χίτλερ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον Βολοντίμρ Ζελένσκι. Οι ισχυρισμοί του Ρώσου υπουργού εξωτερικών προκάλεσαν αντιδράσεις, με την κυβέρνηση του Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, να καλεί για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη. Παράλληλα ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για τεράστια επισιτιστική κρίση στην Ευρώπη

Ο Λαβρόφ παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι και σε ερώτηση του δημοσιογράφου «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι»!

«Είναι μια ασυγχώρητη, σκανδαλώδης δήλωση, ένα τρομερό ιστορικό λάθος και αναμένουμε μια συγγνώμη», είπε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιάιρ Λαπίντ με τη ρωσική πρεσβεία στη χώρα, ωστόσο, να μην έχει επίσημη αντίδραση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA