Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Έλον Μασκ απάντησε στην επίμαχη ερώτηση που κάνουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο από τότε που συμφώνησε να δαπανήσει 44 δισεκατομμύρια δολάρια στο Twitter: Γιατί να μην χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς;  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX κατέληξε σε συμφωνία με τα αφεντικά του Twitter τον περασμένο μήνα, αφού υπέβαλε μια προσφορά έκπληξη στη δημοφιλή πλατφόρμα, λέγοντας ότι θέλει να κάνει το Twitter «καλύτερο από ποτέ».

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Ποια και πόσα τρόφιμα πρότεινε για αποθήκευση στους πολίτες η υπουργός Εσωτερικών - Εντονη η ανησυχία

Εκείνη την ημέρα πολλοί αντέδρασαν πως δαπανά τόσα πολλά χρήματα για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και όχι για να κάνει καλύτερο τον κόσμο. Ένας χρήστης του Twitter έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Μασκ μπορούσε εύκολα να βοηθήσει ανθρώπους χρησιμοποιώντας 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντ' αυτού αγόρασε το Twitter. Θα μπορούσε εύκολα να σώσει δεκάδες ζωές δωρίζοντας μερικά από αυτά τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς ή για να βοηθήσει στην επίλυση της πείνας του κόσμου. Αλλά όχι, αγόρασε το Twitter για χαβαλέ.  Δεν είμαι φαν του Έλον Μασκ». 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Στον απόηχο της κριτικής, το Entertainment Tonight αποφάσισε να θίξει το θέμα με τον Μασκ όταν εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί για το Met Gala της Νέας Υόρκης χθες το βράδυ (2 Μαΐου), ρωτώντας γιατί δεν χρησιμοποίησε τα χρήματα για φιλανθρωπία ή στο να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο. Εκείνος απάντησε: «Κάνω πολλές φιλανθρωπίες και πραγματικά οι εταιρείες μου προορίζονται να κάνουν καλό για το μέλλον της ανθρωπότητας».  Ο Μασκ επεσήμανε ότι οι η Tesla στοχεύει «να επιταχύνει την έλευση των βιώσιμων μεταφορών και ενέργειας», ενώ η δεύτερη «παρέχει Διαδίκτυο στους λιγότερο εξυπηρετούμενους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο». Ανέφερε επίσης τη δουλειά του στην Ουκρανία , όπου έστειλε τερματικά Starlink για να βοηθήσει να κρατήσει τη χώρα συνδεδεμένη εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία. «Προσπαθώ να κάνω καλό για την ανθρωπότητα και για το μέλλον του πολιτισμού», συνέχισε.

Ο συνιδρυτής της Tesla έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 264,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και μεγάλο μέρος των χρημάτων του επενδύεται σε μετοχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA