Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο με τα άψυχα κορμιά Ρώσων στρατιωτών που σχηματίζουν το γράμμα «Ζ», σύμβολο της ρωσικής εισβολής, δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, με τους δημοσιογράφους να κάνουν λόγο σε τηλεγράφημά τους για «υπαίθριο νεκροταφείο» στην πόλη Staryi Saltiv.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο του AP, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, θεωρείται ότι οι σοροί ανήκουν σε Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι κείτονται στο έδαφος. Τα άψυχα σώματα εντοπίστηκαν σε ένα προάστιο του Χαρκόβου το οποίο έπειτα από σκληρές μάχες ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί.

Διαβάστε ακόμη: «Ο Πούτιν θα μπορούσε να δολοφονηθεί αν χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία» - Πυκνώνει η φημολογία για πραξικόπημα

Πρόκειται για την πόλη Staryi Saltiv περίπου 30 μίλια μακριά, από το Χάρκοβο. Η περιοχή φαντάζει «υπαίθριο νεκροταφείο» και είναι γεμάτη σε κάθε της δρόμο με πτώματα. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο: «Τα σώματα αγνώστων ανδρών, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες, τοποθετημένα ώστε να σχηματίζουν το γράμμα «Ζ», σύμβολο της ρωσικής εισβολής, βρέθηκαν κοντά σε ένα χωριό που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις στα περίχωρα του Χαρκόβου, στην Ουκρανία, τη Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022. Τα προάστια του Χαρκόβου δίνουν την αίσθηση ενός υπαίθριου νεκροτομείου, όπου οι νεκροί κείτονται στα αζήτητα για εβδομάδες, καθώς οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται για τον έλεγχο των περιοχών αυτών».

Τι συμβολίζει το γράμμα «Ζ»

Το γράμμα Ζ, η «σβάστικα της Ρωσίας» όπως το χαρακτηρίζει η Daily Mail σε άρθρο της, είναι το σύμβολο της ρωσικής εισβολής. Αναλυτές και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εντόπισαν για πρώτη φορά το γράμμα «Ζ» ζωγραφισμένο με το χέρι σε ρωσικά τανκς και στρατιωτικά φορτηγά που συγκεντρώθηκαν στα ουκρανικά σύνορα στις 19 Φεβρουαρίου. Από τότε η Ρωσία και οι υποστηρικτές της το χρησιμοποιούν ευρέως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA