ΔΙΕΘΝΗ
07/05/2022 10:58

Ελον Μασκ: Τα σχέδια για το Twitter - Απολύει 1.000 εργαζόμενους και βάζει μηνιαία συνδρομή για τους χρήστες

Ο Ελον Μασκ έχει ετοιμάσει ήδη το πλάνο του για το Twitter και περιλαμβάνει απολύσεις που θα φέρουν... προσλήψεις και αύξηση εσόδων - Τι σκέφτεται για τη μηνιαία συνδρομή που θα πληρώνεται με... κρυπτονομίσματα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ελον Μασκ: Τα σχέδια για το Twitter - Απολύει 1.000 εργαζόμενους και βάζει μηνιαία συνδρομή για τους χρήστες
(Πηγή εικόνας: Salon.com)
Ανάγνωση:

Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να απολύσει 1.000 υπαλλήλους από το Twitter μόλις ολοκληρωθεί η αγορά του. Πιστεύεται ότι θα απολύσει πολλά από τα μέλη του προσωπικού της εταιρείας μετά τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου έξι μήνες. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όμως, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος πρόκειται να κάνει χιλιάδες νέες προσλήψεις, αυξάνοντας τους υπαλλήλους τις εταιρείας στους 11.000, από 7.500 σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: Elon Musk: Ποιος του έδωσε πάνω από 7 δισ. δολάρια για να αγοράσει το Twitter

Σε εταιρικό επίπεδο, ο Μασκ είχε προηγουμένως διατυπώσει την ιδέα να κλείσει τα κεντρικά γραφεία του Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να μην λαμβάνουν μισθό, μειώνοντας άλλα 3 εκατομμύρια δολάρια από τα έξοδα. Οι αλλαγές που κάνει ο Μασκ είναι μέρος του σχεδίου του να αυξήσει τα ετήσια έσοδα του Twitter. Από τα 5 δισ. θέλει να τα εκτοξεύσει στα 26,4 δισ. δολάρια. Η διαφήμιση στην πλατφόρμα αναμένεται να μειωθεί στο 45% των συνολικών εσόδων από περίπου 90% που ήταν μέχρι το 2020. Μέχρι το 2028, σχεδιάζει οι διαφημίσεις να αποφέρουν έσοδα 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων , ενώ οι συνδρομές αναμένεται να τραβήξουν άλλα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.

Λέγεται ότι ο Μασκ ευνοεί ένα μοντέλο που βασίζεται σε συνδρομές έναντι της χρηματοδότησης από τους διαφημιστές, καθώς θα έκανε το Twitter λιγότερο υπεύθυνο για την πίεση των διαφημιστών. Έχει μάλιστα προτείνει στους χρήστες να πληρώνουν με κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του νομίσματος Dogecoin, για το οποίο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κρύβει ιδιαίτερη αδυναμία. Σχεδιάζει επίσης να δει την ταμειακή ροή του Twitter να αυξάνεται στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 και στα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2028.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ TWITTER ΑΠΟΛΥΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ