Μενού
  • Α-
  • Α+

Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν στην Οδησσό αρχαίους ελληνικούς αμφορείς, αναφέρει η Le Figaro. «Κάθε μέρα» βρίσκουμε θραύσματα αγγείων, λένε οι πολεμιστές στη γαλλική εφημερίδα. Κατά την οχύρωση της περιοχής της Οδησσού από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, Η προέλευσή τους χρονολογούνται στον 5ο ή 4ο αιώνα π.Χ., αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, την Πέμπτη (19.05.2022).

Διαβάστε ακόμηΒλαντίμιρ Πούτιν: Η κόρη του έχει σχέση με Ζελένσκι - Τι αποκαλύπτουν γερμανικά ΜΜΕ

Η ακριβής περιοχή αυτής της ανακάλυψης δεν αναφέρεται στις ανακοινώσεις του ουκρανικού στρατού. Ωστόσο οι στρατιώτες δήλωσαν ότι ανακάλυπταν «κάθε μέρα» θραύσματα αγγείων, σημάδι ενός αρχαιολογικά πλούσιου περιβάλλοντος, τα οποία παραδόθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Οδησσού.

Δυσκολίες αντιμετωπίζει ο ρωσικός στρατός

Ρώσος αξιωματούχος αναγνώρισε χθες Τετάρτη πως ο στρατός της Ρωσίας συναντά δυσκολίες και διαπράττει σφάλματα σε αυτή που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, αλλά διαβεβαίωσε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί ως την επίτευξη των στόχων που όρισε η Μόσχα. «Παρά τις δυσκολίες, η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί ως το τέλος», δήλωσε ο Ρασίντ Νουργκαλίεφ, ο αναπληρωτής γραμματέας του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσίας, παρά τις παραδόσεις όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία.

Η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» –νομικά επιβεβλημένος όρος στη Ρωσία, όπου απαγορεύεται η χρήση εκφράσεων όπως «πόλεμος» ή «εισβολή»– θα συνεχιστεί ως την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας και μέχρι να εξασφαλιστεί «η προστασία των (αυτοανακηρυγμένων) Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντανιέτσκ και του Λουγκάνσκ», επέμεινε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA