Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την παγκόσμια κοινότητα να είναι ακόμα «παγωμένη» από το μακελειό με τα 19 νεκρά παιδιά και τις δύο δασκάλες που έπεσαν νεκρές στο μακελειό του Τέξας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέδειξε για ακόμα μια φορά το πόσο επικίνδυνες είναι οι ιδέες που κομίζει, αφού από το συνέδριο της NRA ζήτησε «να οπλιστούν οι πολίτες» για να πολεμήσουν «το κακό»!

«Η ύπαρξη του κακού στην κοινωνία μας δεν είναι λόγος για να αφοπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», είπε ο Τραμπ στο συνέδριο της NRA, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, το οποίο διεξήχθη περίπου 450 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Ουβάλντε, όπου 19 παιδιά και δύο δασκάλες σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός 18χρονου. «Η ύπαρξη του κακού είναι ο λόγος για να οπλιστούν οι νομοταγείς πολίτες», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε ακόμη: Μακελειό στο Τέξας: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο σύζυγος της δασκάλας που δολοφονήθηκε

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, τον Τζο Μπάιντεν, και το Δημοκρατικό Κόμμα ότι εκμεταλλεύονται πολιτικά «τα δάκρυα των οικογενειών που πενθούν», προσπαθώντας να ψηφίσουν νόμους κατά της οπλοκατοχής.

Στις εκκλήσεις για περιορισμό της οπλοκατοχής, οι Συντηρητικοί αντιπαραθέτουν το επιχείρημα της καλύτερης αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας. Ο μακελάρης ήταν ένας «παράφρων εκτός ελέγχου», τόνισε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου και συμπλήρωσε: «Θα καεί στην κόλαση».

Ο Τραμπ ζήτησε επίσης αυξημένη φρούρηση στα αμερικανικά σχολεία, προτείνοντας την τοποθέτηση περιφράξεων με ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους, καθώς και την οπλοφορία των εκπαιδευτικών.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της NRA, ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ υποστήριξε ότι ο περιορισμός της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ θα οδηγούσε σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του τουφεκιού αποσύρθηκε από την έκθεση της NRA

«Η Daniel Defense δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο της National Rifle Association (NRA) εξαιτίας της φρικιαστικής τραγωδίας στη Ουβάλντε, στο Τέξας, όπου ένα από τα προϊόντα μας έγινε αντικείμενο κατάχρησης με εγκληματικό τρόπο». Η Daniel Defense, η κατασκευάστρια του τουφεκιού εφόδου που χρησιμοποιήθηκε την Τρίτη στη σφαγή 19 παιδιών και δυο μελών του διδακτικού προσωπικού σε πρωτοβάθμιο σχολείο μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει φέτος στην ετήσια έκθεση του μεγαλύτερου λόμπι των όπλων, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Χιούστον.

«Θεωρούμε ότι δεν θα ήταν προσήκον να κάνουμε προώθηση των προϊόντων μας αυτή την εβδομάδα στο συνέδριο της NRA», εξήγησε ο εκπρόσωπός της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οκτώ ημέρες πριν από το μακελειό της Τρίτης, τη 16η Μαΐου, η εταιρεία είχε μεταφορτώσει στον λογαριασμό της στο Twitter –που πλέον έχει ανασταλεί από την ίδια– διαφημιστικό μήνυμα με τη φωτογραφία ενός μικρού λευκού αγοριού που είχε στα χέρια τουφέκι εφόδου, με γεμάτο γεμιστήρα μπροστά του. Λεζάντα: «εκπαίδευσε ένα παιδί να ακολουθήσει τον δρόμο που πρέπει, κι όταν μεγαλώσει, δεν θα τον εγκαταλείψει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA